Hlavní obsah

Není Messi jako Messi. V Plzni zvlášť, neboť tam mají hned dva

PLZEŇ

Není Messi jako Messi. Zvláště v Plzni, kde po kvalifikační konfrontaci s Jerevanem takto přezdívají hned dva své hráče. Bakoše, který dává na evropské pohárové scéně zatím tolik branek jako argentinský fotbalový bůh, a k tomu ještě Pilaře, jenž je schopen zaskvět se podobně parádní trefou jako barcelonský idol. „Já a Messi? Leda tak vzrůstem,“ smál se malý hradecký záložník Pilař po premiérové trefě v dresu Viktorie. Výstavní, ale zatím jen „pilařovské“...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Plzeňský Václav Pilař (vpravo) odkopává míč před Gagikem Pogosjanem z Pjuniku Jerevan.

Článek

Jsou víc než v dobrém rozmaru. Nejenže pohodově zvládli kvalifikační předkolo o Ligu mistrů s Jerevanem, ale navíc zjistili, že mají mezi sebou v mančaftu dva epigony argentinského fotbalového boha. Kanonýra Marka Bakoše, jenž Arménům nasázel čtyři branky a v rozjíždějících se bojích o Champions League aspiruje na nejlepšího střelce kvalifikace, a navíc ještě Václava Pilaře, jehož trefa v úterní odvetě do vinglu Israeljanovy brány mnohým kumšt argentinského fotbalového boha také připomněla.

„Však už si mě v kabině dobírali, abych rychle ještě nějaký gól dal, neboť Messi začne za měsíc hrát evropské poháry také a čtyřgólový náskok by mně stačit nemusel,“ bral slovenský útočník v plzeňských službách Marek Bakoš žertování spoluhráčů s humorem.

Fotbalisté Plzně - vlevo Petr Jiráček, vpravo úspěšný střelec Marek Bakoš - oslavují gól v síti Pjuniku Jerevan.foto: Právo/Jan Handrejch

Viditelně si však oddechl, že našel ztracenou mušku a proti Arménům se uvedl čtyřmi góly, neboť v přípravě se mu střelecky ani trochu nedařilo. „Až jsem z toho začínal být nervózní. A když jsme v domácí odvetě zahazovali šanci za šancí a gólmana Jerevanu nemohli překonat, v čemž jsem nebyl výjimkou, přerůstala nervozita už v apatii,“ doznával Bakoš, jak moc se mu po čtyřech trefách ulevilo.

Dvaadvacetiletý Václav Pilař zapůjčený z Hradce Králové do Plzně na roční hostování na tom byl stejně. Už v prvním utkání v horké Arménii se ocitl ve dvou velkých šancích, ale ani jednu neproměnil. „Však mně to trenér vyčítal. A tu druhou zahozenou příležitost oprávněně,“ pravil, když už vlastně v nastaveném čase úterní odvety svůj rest napravil a parádní střelou á ĺa Messi trefil šibenici.

„Já a Messi? Leda tak vzrůstem,“ smál se sto sedmdesát centimetrů vysoký záložník hláškám, že jen on a Messi umí takovéto výstavní góly dávat.

Reklama

Související témata: