Hlavní obsah

Slovan Bratislava vydřel v Nikósii bezbrankovou naději pro odvetu

Fotbalisté Slovanu Bratislava vydřeli bezbrankovou remízu v úvodním utkání 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Apoelu Nikósie. Tým Karla Jarolíma měl na horké kyperské půdě štěstí, že neprohrál. I s českým záložníkem Jiřím Kladrubským v základní sestavě byl totiž slovenský šampion v druhém poločase pod vytrvalým tlakem domácího celku a nebýt gólmana Matúše Putnockého, byly naděje obou týmů před odvetou značně odlišné. Vedle Kladrubského se další čeští legionáři na trávník nedostali.

Foto: Miroslav Földeši, ČTK

Trenér Slovanu Bratislava Karel Jarolím

Článek

Podobně nadějný výsledek veze také běloruský BATE Borisov z půdy Ekranes, ale pro někdejšího účastníka Ligy mistrů znamená bezbranková remíza spíše ztrátu. Závěrečnou půlhodinu totiž odehrál v početní převaze po vyloučení domácího Marka Andělkoviče, jenže využít ji nedokázal.

Spokojenější mohl být Sturm Štýrský Hradec, který remizoval na hřišti gruzínského Zestafoni 1:1 a díky vstřelené brance na půdě soupeře má dvojzápasovou bitvu o milionovou soutěž rozehranou lépe. Rakušané sice čtvrt hodiny před koncem inkasovali, ale už po čtyřech minutách se jim podařilo vyrovnat.

Ideálně vykročil vstříc postupu polský klub Wisla Krakov, který vyhrál 2:1 na půdě Litexu Loveč. Poláci sice brzy vedli, ale těsně před poločasem o mírný náskok přišli. Rozhodnutí přinesla branka Maora Meliksona ze 76. minuty.

Nečekanou výhru z Glasgowa veze švédské Malmö. Rangers v domácí aréně v Ibrox Parku navázali na nevydařený víkendový vstup do skotské ligy a po prohře 0:1 jsou blízko vyřazení. Rozhodující gól vstřelil už v 18. minutě Daniel Larsson.

Překvapivá byla i jistá výhra Kazaně 2:0 na hřišti Dynama Kyjev. Mnohonásobný ukrajinský účastník Ligy mistrů byl sice aktivnější, soupeře předčil v počtu střeleckých pokusů, ale hosté byli efektivnější.

Solidní postupové vyhlídky do odvety si vypracovali fotbalisté Twente Enschede. Klub, který v minulých dnech zaměstnával média spíše zřícením své tribuny během rekonstrukce, porazil doma rumunský celek Vaslui 2:0 díky dvěma zásahům rakouského kanonýra Marka Janka.

Úvodní zápasy 3. předkola fotbalové Ligy mistrů
Mistrovská část: Zestafoni - Sturm Štýrský Hradec 1:1 (74. Gelašvili - 78. Wolf), Ekranas (Lit.) - BATE Borisov 0:0, APOEL Nikósie - Slovan Bratislava 0:0, Litex Loveč (Bulh.) - Wisla Krakov 1:2 (45+1. Wellington, - 19. Lamey, 76. Melikson), Genk - Partizan Bělehrad 2:1 (70. Vossen z pen., 90.+2 Ogunjimi - 65. Tomič), Glasgow Rangers - Malmö 0:1 (18. Larsson).
Nemistrovská část: Dynamo Kyjev - Rubin Kazaň 0:2 (6. Kasajev, 68. Natcho z pen.), Twente Enschede - Vaslui 2:0 (34. z pen. a 57. Janko).

Reklama