Hlavní obsah

Plzeň hraje o jackpot 80 miliónů, Trondheim však pořád cítí šanci

PLZEŇ

Moc dobře si uvědomují, před jakou šancí stojí. A kolik je v banku. Pokud fotbalisté Viktorie Plzeň ve středu večer využijí toho, že před týdnem vyhráli v Trondheimu 1:0, a ze třetího předkola Ligy mistrů postoupí, zvednou z trávníku přibližně 80 miliónů korun, navíc by měli garantovaný minimálně postup do Evropské ligy. Tak štědrý příjem jim účast v závěrečném play off zaručuje. A hlavně, na cestě do vysněné Ligy mistrů by jim zbýval už jen jeden soupeř, zdaleka ne nehratelný...

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňští fotbalisté Daniel Kolář (vlevo) a Pavel Horváth na tréninku před odvetným zápasem 3. předkola Ligy mistrů s Trondheimem

Článek

„Před odvetou můžeme být relativně v klidu, ale musíme zopakovat stejně zodpovědný výkon jako v Trondheimu. Škoda jen, že jsme si nepřivezli vyšší náskok,“ konstatoval kapitán Pavel Horváth. „Bude to jeden z nejdůležitějších zápasů kariéry. Už aby byl úspěšně za námi,“ vystihl pocity většiny plzeňských hráčů Marek Bakoš.

„Postupový krok bude hodně těžký, i proto, že jsme tak blízko. Čeká nás obtížných 90 minut, ve kterých se nám jakékoliv podcenění vymstí,“ varoval trenér Pavel Vrba. „Nemůžeme hrát na 0:0, na druhou stranu vycházíme z toho, co jsme uhráli v Norsku. Ale pozor, soupeř byl jedenáctkrát v Lize mistrů. Je to taková norská Sparta, svoji kůži neprodá lacino,“ má Vrba jasno.

David Bystroň (vlevo) hlavičkuje před Rade Pricou z Trondheimufoto: ČTK/AP

Viktoria nešla do vzájemného duelu jako favorit, tím byl nasazený Rosenborg. První zápas ovšem prognózy dokonale převrátil. „Jistě, v poločase vzájemného souboje jsou Češi ve výhodě. Ale my ještě nejsme vyřazení, dál cítíme svoji šanci. A velkou. Jen musíme dát v odvetě gól, to je nám samozřejmě jasné. Chce to ještě víc útočit než doma, ale ne bezhlavě hned od začátku,“ konstatoval před úterním večerním tréninkem ve Štruncových sadech Jan Jönsson, švédský kouč Trondheimu.

Pro viktoriány může být povzbuzením, že do Plzně nepřivezl Skjelbreda. Hráč přestupující do Hamburku se zranil a rozlučkový zápas mu tak odpadá. „Plzeň má dobrý mix rychlých a šikovných hráčů. Před odvetou má lepší výchozí pozici, ale přijeli jsme s optimismem. Pořád jsme ve hře,“ souhlasí s koučem kapitán Rosenborgu Mikael Dorsin.

Viktoria Plzeň - Rosenborg Trondheim
Středeční odveta 3. předkola Ligy mistrů má výkop ve 20:15. Hlavním rozhodčím bude Chorvat Strahonja, utkání vysílá ČT4.
Předpokládané sestavy - Plzeň: Daněk - Rajtoral, Čišovský, Bystroň, Limberský - Jiráček - Petržela, Horváth, Kolář, Pilař - Bakoš.
Trondheim: Örlund - Lustig, Larsen, Wangberg, Dorsin - Asen, Henriksen, Winsnes - Svensson, Prica, Moldskred.

Reklama

Související témata: