Hlavní obsah

Kodaň prošla v létě spoustu změn, v tom je šance Plzně, tvrdí Pospěch

Kodaň mu přirostla k srdci a jen nerad se s ní loučil. Tím spíše, že v minulé sezóně si s ní Zdeněk Pospěch (32) zahrál osmifinále Ligy mistrů. V létě český fotbalový reprezentant přestoupil do bundesligové Mohuče, nicméně play-off o postup do Ligy mistrů mezi FC Kodaň a Viktorií Plzeň bude pozorně sledovat. „Všichni se mě ptají, kdo postoupí. Šance jsou podle mě vyrovnané,“ dává obránce velkou naději českým šampiónům.

Foto: Sport.cz

Zdeněk Pospěch (uprostřed) po jednom ze dvou gólů, které v dresu FC Kodaň vstřelil do sítě Randers.

Článek

Duel mezi „vaší“ Kodaní a Plzní je pro vás určitě moc zajímavý. Koho v něm favorizujete?

Podle mého názoru jsou šance vyrovnané. Kodaň prošla po minulé sezóně spoustou změn. Především v obraně, z níž jsme odešli já, Antonsson i Wendt, což je více než polovina. Plzeň pak má rychlostní typy hráčů a dobrý přechod do útoku, čímž by soupeře mohla překvapit.

Bude to asi opravdu jiná Kodaň, než na kterou před dvěma lety narazila Sparta. Trenér Solbakken zamířil do Kolína nad Rýnem, záložník Kvist do Stuttgartu a veterán Grönkjaer navíc ukončil kariéru...

Je pravda, že Grönkjaer uměl rozhodnout zápas sám. Kvist byl zase důležitý tím, že ve středu hřiště rozbíjel útoky soupeře. Na odchody opor bych však být Plzní nespoléhal. Kodaň je známá tím, že si vždy dokáže vytipovat dobré posily a mužstvo funguje dál. Pořád mají spoustu velmi dobrých hráčů. N´Doye, Santin, v záloze Claudemira či Bolaňos, ti všichni jsou hodně nebezpeční. Teď navíc přišel nový útočník Diouf, který také vypadá kvalitně.

Myslíte tedy, že s novým trenérem Nilssonem dál hrají stejným systémem?

To si netroufnu hodnotit. Dánské číslo jsem už zrušil a v Německu mám zatím problém s internetem, takže zatím nejsem s kluky z Kodaně v kontaktu. Tým ale logicky nemůže být tak sehraný jako dřív, v tom je šance Plzně.

Čeští legionáři v dánských službách Libor Sionko (vlevo) a Zdeněk Pospěch ještě v době, kdy byl kodaňský Parken jejich domovem.foto: Sport.cz/Pavel Dosadil

V čem ještě je Kodaň silná?

Určitě třeba ve standardkách. Má hodně vysokých hráčů, takže na to si bude muset Plzeň dát pozor.

A co atmosféra na kodaňském stadiónu Parken? Bude hodně bouřlivá?

Určitě. Trochu mě překvapilo, že když hrála Plzeň v Trondheimu, bylo to tam takové vlažné. Já tam zažil proti Rosenbergu velké severské derby. Zatím je to jen play-off, ale čekám, že kolem 25 tisíc fanoušků v hledišti Parkenu bude. Věřím, že si to viktoriáni užijí.

Vy už jste letos v pohárech dohrál. S Mohučí jste v předkole Evropské ligy nečekaně vypadli s rumunským týmem Gaz Metan...

Bohužel. V obou zápasech jsme sice byli aktivnější než soupeř, ale neproměnili šance. Na to jsme doplatili.

Rumunského soupeře teď má také Sparta, narazí na Vaslui. Co ji asi v Rumunsku čeká?

Určitě bouřlivé publikum. Ale pokud kluci podají stoprocentní výkon, měla by Sparta uspět. Také my jsme rumunského soupeře přehráli, jen nevyužili šance.

Reklama

Související témata: