Hlavní obsah

Kapitán Kodaně Jörgensen: Horváth je fakt dobrý

Je mu teprve jednadvacet, ale v týmu FC Kodaň dělá stoper Mathias Jörgensen kapitána. Během krátké doby se stal fotbalista tmavé pleti přezdívaný Zanka velkou osobností úřadujícího dánského mistra a už je i v kádru reprezentačního áčka. Den před zápasem s Plzní ochotně poskytl rozhovor českým novinářům.

Kapitán Kodaně Mathias Jörgensen zvaný Zanka.

Článek

Berete to tak, že Plzeň musíte v boji o Ligu mistrů přejet?

Všichni věří, že postoupíme, ale nebude to snadné. Plzeň navíc tak dobře neznáme, na evropské scéně je nováčkem. Ale z toho, co jsme viděli na videu, můžu říct, že budeme čelit velmi silnému týmu.

Je velká nevýhoda, když soupeře tak dobře neznáte?

My jako hráči jsme toho o Viktorii moc nevěděli, ale náš skaut a lidé z realizačního týmu mají o českém fotbale a teď i Plzni hodně informací. A my jsme je dostali. Takže samozřejmě víme, jaké mužstvo k nám přijelo hrát.

Co jste vypozorovali na videu?

Viděli jsme sestřih ze zápasů, který trval asi 25 minut. Víme, že nemůže nastoupit nebezpečný útočník Bakoš. A mají tam výborného hráče uprostřed zálohy. Má desítku. Horvat (hláskuje po malé nápovědě). Je to dirigent s nebezpečnou levačkou. Sice je starší, ale ve svém věku má spoustu zkušeností a pořád je to výborný hráč.

Je pro vás varování, když Plzeň v minulém kole vyřadila Trondheim?

Stoprocentně. Jak říkám, tohle mužstvo zaslouží uznání. Je to český mistr, což hovoří za vše. Máme k němu respekt a bereme dva zápasy opravdu vážně.

Váš tým prošel během léta řadou změn, jež se týkají i obrany. Jak se s nimi vyrovnáváte?

Přišli jsme o tři obránce včetně Čecha Pospěcha. Mužstvo se hodně změnilo, ale formuje se nový tým a obrana začíná pracovat velmi dobře. Noví kluci do mužstva zapadli a s každým zápasem získáváme sebevědomí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články