Hlavní obsah

Ďuriše čeká životní zápas: Snad nezklamu, doufá před bitvou

Jan Krůta (Kodaň)Sport.czPrávo

V základní sestavě Viktorie Plzeň nastupuje útočník Michal Ďuriš spíš sporadicky. Při absenci krajana Marka Bakoše, který pyká za karty, se slovenský fotbalista bude dnes večer prát na hrotu s obránci FC Kodaň. A věří, že v nejdůležitějším zápase kariéry nezklame. "S trémou nemám problém, i když to bude zápas, který se hraje možná párkrát za život."

Foto: Petr Horník, Právo

Fotbalista Plzně Michal Ďuriš

Článek

Jste hodně nervózní?

S trémou nemám problém, i když to bude zápas, který se hraje možná párkrát za život. Spíš se na to všichni těšíme. A doufám, že tady obstojíme a udržíme si postupové šance i do odvety.

Kdo je větší favorit?

Papírově určitě FC Kodaň. I když se to mužstvo oproti minulé sezóně hodně změnilo a někteří dobří hráči odešli. Pořád mají kvalitu. Ale z toho, co jsme viděli na videu, tak myslím, že se s nimi dá hrát.

Co jste vypozorovali?

Je to soupeř, který má kvalitu hlavně směrem dopředu. Všichni útočníci Kodaně jsou hodně nebezpeční. Ale dozadu už tak dobří nejsou. Rádi bychom toho využili a pokusili se dát nějaký gól.

Ten se bude čekat hlavně od vás, když jste útočník...

No, snad se do nějakých šancí dostanu a nezklamu.

Kdo vám dnes večer bude u televize nejvíc držet palce?

Rodiče, všichni moji blízcí, kamarádi...

Plzeň hraje na jednoho útočníka a první volbou trenéra je Marek Bakoš. Jak snášíte roli věčného náhradníka?

Není jednoduché se s tím vypořádat. Hrát chce samozřejmě každý. Ale na druhou stranu jsme jedna parta, navzájem si držíme palce a šanci dostane každý.

Věříte, že v Plzni jednou přijde éra Michala Ďuriše?

Doufám, že ano. Ale musím začít dávat góly...

Reklama

Související témata: