Hlavní obsah

VIDEO: I tohle se dá spálit. Lyonští šli tři sami na brankáře, ale gól nedali

LYON

Ani únik tří fotbalistů proti osamocenému brankáři nemusí znamenat jistotu gólu. A to ani v případě, že jsou ve hře milióny za účast v Lize mistrů. Přesvědčili se o tom hráči Lyonu, kteří ale jinak zvládli úvodní duel proti ruské Kazani na výbornou a do odvety v Tatarstánu si povezou velmi nadějný náskok 3:1. Jenže nepochopitelné zaváhání v závěru zápasu se jim nakonec může přeci jen vymstít.

Foto: Reuters

Fotbalisté Lyonu Bafetimbi Gomis (vpravo) a Lisandro Lopez (uprostřed) slaví gól do sítě Kazaně. Oba ale byli i u nepochopitelně neproměněné šance.

Článek

Lyon se nejprve musel oklepat z úvodní branky ve své síti po trefě Djadjuna. Zápas ale dostal pod kontrolu a skóre otočil. V závěru utkání ale mohl přidat takřka postupovou jistotu. Jenže šanci neuvěřitelně prohospodařil.

Gomis parádně pronikl na polovině hřiště středem obrany Kazaně a uháněl sám na branku hostí. V úniku ho bleskově doplnili spoluhráči Lisandro a Bastos. V té chvíli měl Gomis na výběr hned několik možností, jak šanci celkem pohodlně proměnit v gól. Jenže jeho laxní přihrávku na Bastose parádním zákrokem vystihl obránce Rubinu Vitalij Kalešin a uchoval tak Kazani naději pro odvetu.

Trojice hráčů Lyonu se na sebe po neúspěšném útoku dlouho nechápavě dívala. Stejně jako většina fanoušků na stadiónu. Těm se pak následně hodně ulevilo, když se hra rychle přenesla na druhou stranu, kde brankář Lloris bravurně zlikvidoval pokus Gökdenize Karadenize.

Reklama

Související témata: