Hlavní obsah

FC Katastrofa stále věří v zázrak: Přijeli jsme dát tři góly, ujišťuje kapitán Jörgensen

Celý týden jsou pro smích, dánský tisk je po propadáku v prvním utkání překřtil na FC Katastrofa. Fotbalisté FC Kodaň však navzdory domácí porážce 1:3 z Plzní ještě Ligu mistrů nebalí. „Přijeli jsme do Prahy vyhrát o tři góly a poprat se o postup,“ ujišťuje před středečním duelem s Viktorií kapitán Mathias Jörgensen. „Bude to těžké, ale rozhodně předvedeme ofenzivnější a atraktivnější fotbal než doma,“ přidává se švédský trenér Roland Nilsson.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kodaňský Mathias Jörgensen při tréninku v Edenu na odvetu s Viktorií Plzeň.

Článek
Fotogalerie

Jak jste prožili týden po domácím propadáku s Plzní?

Jörgensen: Byly to těžké dny, ale jsme silný tým. Už víme, jak se dostat zpátky na nohy. Dokázali jsme to o víkendu, když jsme dokázali vyhrát následující ligový zápas. Přijeli jsme do Prahy vyhrát o tři góly a poprat se o postup.

Nilsson: Hodně jsme o prvním utkání mluvili. Teď to musíme předvést na hřišti, udělat všechno správně a soustředit se hned na úvod zápasu. Je nám jasné, že to bude těžké, když musíme vstřelit minimálně tři góly. To je velká výzva.

Vyhrát venku o tři góly, to se lehko řekne. Víte, jak toho dosáhnout...?

Jörgensen: To je otázka spíš pro trenéra. Samozřejmě moc dobře víme, kolik gólů musíme k postupu dát. A naši hru přizpůsobíme tomu, abychom toho mohli dosáhnout.

Nilsson: Hodil by se nám gól vstřelený hned na začátku. Musíme si dávat pozor na bleskové protiútoky Plzně. Bude to těžké, ale rozhodně předvedeme ofenzivnější a atraktivnější fotbal než doma.

Trenér Kodaně Roland Nilsson (vpravo) přihlíží tréninku v Edenu před odvetou předkola Ligy mistrů s Plzní.foto: Právo/Jan Handrejch

Jste po výsledku prvního zápasu pod velkým tlakem?

Jörgensen: Pod tlakem jsme, cítíme ho. Vždyť Kodaň byla v minulých sezónách na pohárové scéně úspěšná. Tlak ovšem vychází zevnitř, od nás samotných, ne až tak zvnějšku.

Co by se v Kodani dělo, když do Ligy mistrů nepostoupíte?

Nilsson: Na to se zeptejte, pokud to nastane. Teď se soustředíme jen na zápas.

Dá se říci, že Kodaň už nemá po výsledku prvního zápasu v odvetě co ztratit?

Nilsson: Čeká nás samozřejmě těžký úkol, ale pokusíme se minimálně tři potřebné góly vstřelit. Z prvního zápasu jasně plyne, že musíme stále hrát s plnou koncentrací. Doma jsme hned dvakrát vypadli z role – po prvním gólu jsme okamžitě inkasovali druhý, pak jsme nezvládli úsek po naší snižující brance a znovu inkasovali.

Jak velkou výhodou pro vás je, že Plzeň musí sehrát domácí odvetu v Praze?

Jörgensen: Nevím, jaký mají v Plzni stadión a jak na něm Viktoria hraje. Pořád jsme ale v České republice a my přiletěli z Dánska, což je jasná výhoda pro Plzeň.

Reklama

Související témata: