Hlavní obsah

Plzeňáci slíbili oslavy bez alkoholu, do skupiny chtějí Barcu

PRAHA

Celý pivovar mají za rohem, z bujarých oslav však prý prozatím nebude nic. Fotbalisté Plzně se mohou pochlubit historickým postupem do Ligy mistrů, jenže v pondělí hrají důležitý ligový duel se Spartou. Do té doby musejí ctít prohibici, z kopýtka si vyhodí až během reprezentační přestávky. „Slavit uprostřed sezóny a ještě před zápasem se Spartou je přece úplná blbost," ujišťoval gólman Marek Čech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalisté Plzně se radují z postupu do Ligy mistrů přes Kodaň.

Článek
Fotogalerie

Pivem si připili, pár slz prolili a s fanoušky si zakřepčili. „Splnil se nám krásný sen, brečeli jsme štěstím,“ líčil záložník Václav Pilař atmosféru v kabině bezprostředně poté, co Viktoria v pražském Edenu vyřadila Kodaň a rozrazila bránu Ligy mistrů dokořán.

Historický úspěch by si žádal pořádnou oslavu, jenže ta se zatím nekoná. V noci hráči zamířili na společnou večeři do hotelu, kde měli povolená maximálně dvě piva. Bujaré tahy noční Plzní si jinak musejí odepřít, minimálně do pondělního duelu se Spartou.

„Slavit budeme, ale bez alkoholu,“ sliboval Pilař. „Slavit uprostřed sezóny a ještě před zápasem se Spartou je přece úplná blbost,“ přidával se brankář Marek Čech. „S motivací na nejbližší zápas rozhodně nebudeme mít problém. Sparta je pro každého motivací sama o sobě,“ dodával gólman.

Ještě předtím však čeká Plzeňáky jiná velká událost. Čtvrteční los základních skupin Ligy mistrů v Monaku. Čeští šampióni jsou ve čtvrtém koši, takže by mohli vyfasovat třeba skupinu s Barcelonou, AC Milán a Manchesterem City...

Plzeňští Marián Čišovský, Petr Jiráček a Santin z Kodaně (zleva) v odvetě 4. předkola LM.foto: Právo/Jan Handrejch

Barcelona je pro hráče nejlákavější

Zatímco trenér Pavel Vrba si přeje mnichovský Bayern, u hráčů převažuje touha popasovat se s obhájcem trofeje Barcelonou.

„Manchester United, Real Madrid nebo Barcelona, to jsou největší lákadla z prvního koše. Když už jsme se do Ligy mistrů dostali, tak si v ní budeme užívat každou minutu,“ libuje si záložník Daniel Kolář. „Manchester nebo Barcelonu,“ přeje si také útočník Marek Bakoš. „Barcelona nebo Real,“ hlasuje obránce David Limberský. „Zase si to vypíšeme a budeme tipovat, koho dostaneme. Mým přáním je Barcelona,“ těší se Pilař. „Já vysněného soupeře nemám. Jsem špatný tipér a teď už se těším kamkoliv,“ nedělá si vrásky záložník Petr Jiráček.

V milionářské soutěži viktoriáni rozhodně nechtějí hrát kompars. Kouč Vrba by alespoň v Evropské lize rád přežil zimu. Jenže má nováček z Plzně v Lize mistrů vůbec šanci něco uhrát? „Troufám si říci, že máme. Budeme se každopádně snažit,“ ujišťuje Kolář.

Rozdělení do košů pro los základních skupin Ligy mistrů:
1. koš: Manchester United, Barcelona, Chelsea, Bayern Mnichov, Arsenal, Real Madrid, Porto, Inter Milán.
2. koš: AC Milán, Lyon, Šachtar Doněck, Valencie, Benfica Lisabon, Villarreal, CSKA Moskva, Marseille.
3. koš: Petrohrad, Ajax Amsterodam, Leverkusen, Olympiakos Pireus, Manchester City, Lille, Basilej, BATE Borisov.
4. koš: Plzeň, Dortmund, Neapol, Dinamo Záhřeb, APOEL Nikósie, Trabzonspor, Genk, Galati.

Reklama

Související témata: