Hlavní obsah

Plzeň je super, hrát proti ní s Chelsea by byla fantazie, sní Čech

LONDÝN

Je Plzeňák a postup Viktorie do Ligy mistrů si přál. Brankář fotbalové Chelsea Petr Čech si u televize užil plzeňskou jízdu, během níž ve středu tým vedený Pavlem Vrbou zdolal v Edenu poslední překážku na cestě do milionářské soutěže v podobě FC Kodaň. „Z toho postupu bude profitovat celý český fotbal," radoval se Čech.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Český gólman nyní sní o tom, že si v prestižní soutěži proti Plzni zahraje. „Kluci jsou super, doufám, že nás los svede do jedné skupiny. Hrát Ligu mistrů s Plzní, to by byla fantazie,“ přemýšlel na svém oficiálním webu.

Zamyslel se i nad tím, co plzeňský postup přinese. „Díky postupu se o trochu zvedne koeficient, s penězi z Ligy mistrů bude Plzeň zase schopna bojovat o ty nejvyšší příčky. Navíc s lepším zázemím, přestavuje se stadión, což je pro hráče i všechny fanoušky skvělá věc,“ prohlásil Čech.

Přestože viděl nervozitu Západočechů, ocenil, jak utkání zvládli. „Kodaň neměla co ztratit, Plzeň docela dobře bránila, a i když jednou inkasovala, bylo důležité, že to do přestávky udrželi. Když Plzeň vyrovnala, bylo jasné, že to už těžko pustí. A je super, že to nakonec dotáhli k dalšímu vítězství,“ chválila brankářská jednička Chelsea i reprezentace.

Nyní je zraněný, minulý týden si při tréninku pochroumal pravé koleno. Léčba však podle jeho slov postupuje velmi dobře. „Nechci nic zakřiknout, ale vypadá to, že bych se měl vrátit na trávník podle původních prognóz, tedy zhruba po měsíci na marodce. Ne později,“ podotkl.

Reklama

Související témata: