Hlavní obsah

Carvalhovi hrozí kvůli konci v reprezentaci distanc v Lize mistrů

Portugalskému stoperovi Ricardu Carvalhovi hrozí kvůli jeho konci v reprezentaci tříměsíční zákaz startu v Lize mistrů. Portugalská fotbalová federace (FPF) může podle disciplinárního řádu UEFA požádat o to, aby byl její případný postih rozšířen i na evropské soutěže.

Foto: Albert Gea, Reuters

Ricardo Carvalho v dresu Realu Madrid fauluje Lionela Messiho z Barcelony.

Článek

Třiatřicetiletý obránce ve středu nejprve bez vysvětlení opustil sraz portugalského týmu a poté oznámil, že za něj už kvůli nedostatku respektu hrát nebude.

Možnost, že by postih mohl přijít, připustil viceprezident FPF Amandio de Carvalho. "Prezident rozhodne, zda půjdeme touto cestou. Pravidla národního týmu a disciplinární řád na tyto situace myslí. Nikoho ale nepotrestáme bez toho, abychom ho vyslechli," řekl.

Vítěz Ligy mistrů s Portem, kterého si trenér José Mourinho přivedl do Chelsea i Realu Madrid, vysvětlil důvody svého odchodu. "Přišel jsem na trénink a necítil jsem se tam respektovaný. Dávali mi cítit, že jsem tam navíc. Proto jsem se převlékl, vzal si tašku a šel," uvedl Carvalho v rozhovoru pro portugalskou televizi RTP.

Zároveň přiznal, že odchod ze srazu byl chybou. "Nebylo to nic promyšleného. Měl jsem moc horkou hlavu na to, abych s někým v tu chvíli mluvil. To byla velká chyba. Člověk nikdy neví, nikdy jsem neřekl, že končím definitivně. Jestli si myslí, že mohu pomoci, ať mi zavolají," vyzval reprezentačního kouče.

Vyjádření trenéra Paula Benta, který Carvalha označil za dezertéra, ho však velice zamrzelo. "Jsou to silná slova. Jestliže on mě nazývá dezertérem, mohl bych ho klidně označit za žoldáka. Já jsem přece v reprezentaci z lásky a vášně, on je za to placený," řekl.

Carvalho za Portugalsko nastoupil poprvé v roce 2003. V letech 2004 a 2008 si zahrál na mistrovství Evropy, v roce 2006 a loni byl také na mistrovství světa. Portugalci i bez něj vyhráli v pátek v kvalifikačním utkání na Kypru 4:0.

Reklama

Související témata: