Hlavní obsah

VIDEO: Šampióni z Barcelony dostali od AC lekci z bojovnosti

PRAHA

Oklepali se ze šokujícího úvodu, zbytku zápasu jasně dominovali a už viděli tři body doma. Jenže závěr úterního duelu Ligy mistrů přinesl fotbalistům Barcelony další ledovou lázeň. Nezlomný AC Milán ve druhé minutě nastavení vydřel zásluhou Thiaga Silvy remízu 2:2 a připravil obhájci ušatého poháru první nepříjemné překvapení v novém ročníku milionářské soutěže.

Foto: Gustau Nacarino , Reuters

Alexandre Pato z AC Milán otevřel skóre utkání Ligy mistrů s Barcelonou po pouhých 24 sekundách.

Článek

První šok přišel na natřískaném Camp Nou po pouhých 24 sekundách hry, kdy se Pato hned po zahájení drze prodral ještě spící obranou Barcelony a po dlouhém sólu obstřelil gólmana Valdése. Katalánci se ale z nečekaného direktu rychle probrali.

Pedro Rodríguez ještě do poločasu po parádním Messiho pasu srovnal a převahu Barcelony potvrdil krátce po přestávce vedoucím gólem David Villa, který ranou z přímého kopu přesně trefil horní růžek branky hostů. Zdálo se, že obhájce směřuje za vítězstvím, jenže nestalo se. Podruhé totiž ztichl Camp Nou v nastaveném čase, když hlavou uklidil míč do brány Thiago Silva.

David Villa se raduje z gólu do sítě AC Milán.foto: ČTK/AP/Daniel Ochoa de Olza

"Celkově jsme hráli hodně dobře, dominovali jsme v držení míče v dlouhých pasážích zápasu. Milán měl velmi málo šancí. Vlastně bych řekl, že proměnil jediné dvě, které měl. Je třeba ocenit, že je dokázal využít,“ komentoval úvodní duel skupiny H brankář Barcelony Víctor Valdés.

Podle něj je klíčové, aby si tým inkasované góly pořádně rozebral a poučil se z nich do dalších zápasů. „I když podle mě to byly ojedinělé incidenty, nic víc. Když je skóre těsné, jako třeba 2:1, tyhle věci se prostě můžou stát. Milán ukázal vítěznou mentalitu. Nemůžete ho nikdy odepisovat, za každých okolností se snaží vyhrát,“ pokračoval gólman.

"Musíme zvednout hlavy"

Každopádně nečekaná remíza ho hodně mrzela: „Fotbal nebyl dnes na naší straně. Máme remízu, která nás zklamala. Musíme ale zvednout hlavy. Soutěž teprve začala.“ Podobně hodnotil zápas i Xavi Hernández: „Musíme být koncentrovanější v klíčových momentech utkání. Fotbal prostě je někdy trochu nefér. Musíme se ale dívat dál a snažit se co nejdříve zase vyhrát,“ burcoval kapitán Barcy.

Zcela opačné pocity prožívali milánští fotbalisté, kteří dokázali vytěžit z minima maximum a domů vezou nečekaný bod z Camp Nou, kde se většina týmů Evropy třese před debaklem.

„Klíčové bylo, že jsme neztratili koncentraci. Nechtěli jsme se vzdát. Když to proti Barceloně vzdáte, dostanete tři, čtyři nebo pět gólů. Pro nás bylo zásadní tenhle výsledek vybojovat,“ pochvaloval si záložník Mark van Bommel z AC Milán, který bude v příštím kole Ligy mistrů soupeřem plzeňské Viktorie.

Reklama

Související témata: