Hlavní obsah

VIDEO: Další Čechův milník, úřadoval v Lize mistrů jako kapitán Chelsea

Jeho nadšení bylo dvojnásobné. Fotbalisté Chelsea potvrdili v úterý večer roli favorita a vstoupili do Ligy mistrů domácí výhrou 2:0 nad Leverkusenem. Pro brankáře české reprezentace Petra Čecha to byl mimořádný duel. Odchytal ho jako kapitán Blues! „V oficiálním zápase to byla moje premiéra,“ poukázal gólman, který až do té doby dostal kapitánskou pásku jen jednou v přípravě proti Crystal Palace.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Michael Ballack z Leverkusenu (vpravo) atakuje gólmana Chelsea Petra Čecha.

Článek

Líp to dopadnout nemohlo, jásal Čech, když si po utkání vyměnil dres se spoluhráčem z národního týmu Michalem Kadlecem a slavil první tři body do tabulky skupiny E.

„Nehrál Terry, v základu nebyl ani jeho zástupce Lampard a Drogba je zraněný. Jsem tady služebně jeden z nejstarších, tak trenér určil kapitánem mě,“ líčí brankář na svých klubových stránkách, jak k velké poctě přišel.

Tomáš Rosický v minulé sezóně často navlékal kapitánskou pásku Arsenalu, jeho kolega z nároďáku je teď dalším českým fotbalistou, který šéfoval slavnému anglickému klubu.

„V Chelsea jsem kapitána dělal zatím jen jednou v přípravě proti Crystal Palace. Ale jako gólmani jsme se pak střídali, takže jsem měl pásku jen první poločas. V oficiálním zápase to byla moje premiéra.“

Brankář Chelsea Petr Čechfoto: ČTK/Kateřina Šulová

Obrovské ocenění, pyšní se gólman

Čech chytal velmi dobře. Svůj tým podržel a zápas si tak náležitě vychutnal. „Beru to jako obrovské osobní ocenění. Je veliká pocta být kapitánem jednoho z nejlepších týmů na světě, navíc v Lize mistrů. Líp to snad ani dopadnout nemohlo. Chytil jsem dvě šance, vyhráli jsme 2:0. Prostě parádní zápas se vším všudy,“ libuje si.

Každému ze soupeřů nebyl uznán jeden gól. Cheslea otevřela skóre až po hodině hry, gólovou pojistku pak přidala v nastaveném čase. „Hráli jsme dobře, ale soupeř podal taky kvalitní výkon. Měli jsme dost šancí, ale neproměňovali je. Navíc jejich gólman zachytal výborně. Když dal Luiz první gól, bylo to důležité,“ vyzdvihuje Čech.

„Do poslední minuty to sice bylo 1:0, což je ošidné, ale pak se nám podařilo přidat druhou branku. Výbornou práci odvedl Torres, který na oba góly parádně přihrál. Sám se navíc dostal do několika šancí a ke gólu mu chybělo málo.“

Kadlec musel na dopingovou kontrolu

S Michalem Kadlecem si gólman moc nepopovídal. „Jen před zápasem a krátce po jeho skončení, když jsme si vyměnili dres. Ale on pak šel na dopingovou kontrolu a zdržel se tam, takže nebyl čas se na chvíli potkat.“

Chelsea zvládla důležitý vstup do Ligy mistrů a teď už se může chystat na očekáváný víkendový šlágr Premier League. „Cením si výsledku i kvůli tomu, že Leverkusen byl nepříjemný soupeř. Ale vyhráli jsme, navíc vzadu s nulou. Určitě je to pozitivní a dodá nám to sebevědomí do nedělní bitvy s Manchesterem United,“ těší se Čech.

Reklama

Související témata: