Hlavní obsah

Teď jsme si s Barcelonou a Milánem rovni, vtipkoval stoper Čišovský

PRAHA

Smutný bod, tak fotbalisté Plzně hodnotí svůj vstup do Ligy mistrů. Na remízu 1:1 s Borisovem se však lze dívat i z jiného pohledu. „Jak hrála Barcelona s Milánem? Dva dva!? No vidíte, to jsme si ve skupině všichni rovni. Máme stejně bodů a budeme se dál prát o první místo,“ vtipkoval stoper Marián Čišovský. Autor gólu Marek Bakoš litoval, že si nemůže vystřihnout tabulku s Viktorií na prvním místě...

Foto: David W. Černý, Reuters

Plzeňský Marián Čišovský (vpravo) v souboji s Matejou Kežmanem z Borisova.

Článek
Fotogalerie

Všichni jim radili, aby si Ligu mistrů hlavně užili. Fotbalisté Viktorie Plzeň se podle toho zařídili. V natěšeném Edenu jim však ke spokojenosti chybělo to podstatné – aby využili vedení 1:0 a běloruského soupeře porazili.

„Jsem sice prvním střelcem Plzně v Lize mistrů, ale kdyby to byl gól vítězný, užil bych si ho mnohem víc. Takhle jsou naše pocity smíšené. Já osobně jsem z výsledku zklamaný,“ líčil útočník Marek Bakoš, který si v součtu s předkoly připsal již sedmou trefu v soutěži.

„Při remíze Barcelony s Milánem ve druhém zápase nás pochopitelně ztráta štve, protože jsme mohli být na prvním místě,“ uvědomoval si stoper Marián Čišovský. „V tom případě bychom si tabulku vystřihli,“ dodával Bakoš.

Právě Čišovský byl u inkasovaného gólu. „Musím to vzít trochu na sebe. Zaběhl mi za záda hráč, o němž jsem nevěděl. Škoda, mohli jsme vstoupit do Ligy mistrů vítězně.“

Plzeňský útočník Marek Bakoš děkuje divákům po remíze 1:1 s Borisovem.foto: Právo/Milan Malíček

Teď čekají dvě výpravy do chřtánu gigantů

Českého mistra teď ve skupině čekají dva nevšední zážitky – 28. září nastoupí na San Siru v Miláně a 19. října v Barceloně na Camp Nou.

„Před kvalifikačními zápasy s Kodaní jsem se já osobně cítil nervóznější než před Borisovem. Další zápasy teď budou parádní,“ těší se Čišovský.

Nakonec i remíza s Borisovem může být před cestou na stadióny jasných favoritů skupiny dobrá. „Já remízu beru. Sice jsme teď zklamaní, ale obstáli jsme. Máme bod z Ligy mistrů, takže horší jak Žilina už nebudeme,“ vtipkoval Pavel Horváth.

„Barcelona a Milán jsou rozhodně jinde, než jsme my. Každý bod s giganty bude úspěch. Myslím si ovšem, že bodovat se dá i proti nim. Třeba už příště v Miláně. Bude to samozřejmě jiné, nastupovat na San Siru než na vyprodané Letné či v Edenu. Na tréninku si stadión osaháme – a ten obdélník na trávníku už je pak všude stejný,“ usmíval se kapitán Viktorie.

Reklama