Hlavní obsah

Wenger zblízka sledoval možnou posilu Arsenalu. Kdo to je? divil se Ronaldo

Fotbalisté Arsenalu vybojovali v úvodním vystoupení v Lize mistrů v Dortmundu první bod. Ale není to jediný import, který si tým Arséna Wengera ze Signal Iduna Parku do Londýna odvezl. Kouč Kanonýrů si odvezl také čerstvé poznatky o rodící se hvězdě Borussie, kterou je devatenáctiletý Mario Götze. Talentovaný mladík se má stát jednou z budoucích posil Kanonýrů.

Foto: Torsten Sliz, ČTK/AP

Mario Götze z Borussie Dortmund

Článek

Raketová kariéra mladého německého reprezentanta nezůstala u Wengera bez povšimnutí a francouzský stratég nyní uvítal možnost vidět rodáka z Memmingenu v akci zblízka.

Podle německých médií už Arsenal s Dortmnundem o hráči jednal, ale německý klub podle nich nabídku Gunners s částkou 35 miliónů liber odmítl. „Je to typický nahrávač, v Německu má nejlepší asistence a je nejnebezpečnějším hráčem,“ prohlásil Wenger. „Podniká průniky zprava a dobře doplňuje útočníky,“ doplnil.

Nicméně šéf Dortmundu trvá na tom, že Götze zůstane v bundeslize alespoň do příštího léta. A pokud někam přestoupí, „bude to větší klub, než je Arsenal“. Jeho tvrzení ale Wengera zřejmě zatím nijak neodradila.

Ronaldo: Kdo to je?

Zatímco o skvělém talentu německo teenagera si povídají fanoušci a experti napříč Evropou, jedna z největších hvězd současnosti, Cristiano Ronaldo, o něm prý nikdy neslyšela.

Cristiano Ronaldo: Kdo je Mario Götze?foto: Reuters

„Kdo je Götze? Na jakém hraje postu? Je dobrý? Bohužel na bundesligu nemám moc šanci se dívat,“ zklamala portugalská hvězda německé novináře, kteří chtěli slyšet jeho názor na zázračného mladíka.

Popudil si tím i německé fanoušky, kteří si tak jen potvrdili jeho pověst arogantního člověka. „Já se ale nestarám o to, co si o mě ostatní myslí. Jsem pořád v top formě. Tvrdě na sobě makám. Pak taky nemůže nikdo útočit na moje sportovní schopnosti,“ dodal Portugalec.

Reklama

Související témata: