Hlavní obsah

VIDEO: Gól proti Interu byl zázrak. Pak jsem měl totálně vygumováno, říká Čelůstka

Vítězství Trabzonsporu v Miláně nad Interem bylo senzací úvodního kola Ligy mistrů. O výhru tureckého celku 1:0 se postaral český obránce Ondřej Čelůstka a jak řekl Právu, vzpamatovával se z toho ještě druhý den. "Já měl v tu chvíli v hlavě tmu, totálně vygumováno," dělil se o své dojmy.

Foto: Antonio Celanni, ČTK/AP

Ondřej Čelůstka se raduje z branky, kterou vstřelil do sítě Interu Milán.

Článek

Byl to nejdůležitější gól vaší kariéry?

Určitě. Vždyť vstřelit rozhodující branku v Lize mistrů na trávníku Interu Milán, to se povede asi jednou za život.

Vy jste se dostal k zakončení docela zvláštním způsobem. Jak se situace seběhla?

Zahrávali jsme standardku. Odražený míč jsem přiťukl Altintopovi, který pálil do břevna. Balón se znovu dostal ke mně, snažil jsem se ho posunout kolem Lúcia do strany, ale dal jsem si ho moc a střílel jsem vlastně ve skluzu. Naštěstí na to brankář nedosáhl.

Už jste si gól vychutnal na videu?

Ano a říkám si, že to byl malý zázrak, jak se mi povedlo dostat míč přes celou bránu k tyči.

Na trávníku to ale musel být fantastický pocit…

Já měl v tu chvíli v hlavě tmu, totálně vygumováno. Jako bych byl v tunelu. Jen si pamatuju, že jsem běžel k tribuně, kde seděli moji nejbližší, tedy přítelkyně a celá naše rodina. Spoluhráči se na mě vrhli, byl jsem v transu.

Ondřej Čelůstka z Trabzonsporu (vpravo) střílí přes obránce Interu Milán Lucia gól.foto: ČTK/AP/Antonio Celanni

V Trabzonu jste teď hrdinou. Vnímáte to?

Všechno teprve vstřebávám, ale co se kolem mě děje, to je opravdu neskutečné. Už po příletu mně fanoušci nosili na ramenou. Zájem mají média, něco takového jsem nezažil. Teď abych se pomalu bál vyjít na ulici, všichni mě tu najednou poznávají. Přitom jsme se do Ligy mistrů dostali na poslední chvíli. I když jsem zaslechl, že se uvažuje o odvolání Fenerbahce, namočeného do úplatkářského skandálu, nebral jsem to moc vážně. I případnou Evropskou ligu jsem vnímal jako super. Zažívám samá příjemná překvapení.

Oslavil jste vítězství se spoluhráči?

Na to není čas. V sobotu začíná turecká liga, doma máme Buyuksehir. Věřím, že úspěch v Miláně nás pořádně nastartuje i pro domácí soutěž.

Jak se vám vůbec v Trabzonu žije?

Už jsem se stihl přestěhovat do domku a na pár dní za mnou přijela přítelkyně Hanka. Končí bakalářské studium a bude za mnou zatím jen dojíždět. Hodně času trávím se Slováky, kterých sem přišla malá kolonie. Útočník Robert Vittek, záložník Marek Sapara a obránce Marek Čech. S ostatními spoluhráči mluvím anglicky, z turečtiny jsem zatím pochytil jen pár základních slov.

Reklama

Související témata: