Hlavní obsah

OBRAZEM: Horváth, plzeňský elegán „maso a krev“, ohromí Milánský týden módy

Jeden elegán vedle druhého. Fotbalisty Viktorie Plzeň čeká ve středu velký duel Ligy mistrů na milánském San Siru. Na bitvu s AC se vyzbrojili také novou kolekcí obleků. Aby ne, když v metropoli světově elegance právě probíhá Milánský týden módy. Na nové kolekci pro české šampióny se navíc podíleli návrháři právě z Milána. „Má to v sobě určitou symboliku,“ poukázal kapitán Pavel Horváth.

Foto: Viktoria Plzeň

Tohle sako bude to pravé, vybral si Pavel Horváth.

Článek

Nadešla jeho velká modemanská chvilka. Reprezentační kouč Michal Bílek sice pro Pavla Horvátha trenky nemá, oblek pro Ligu mistrů však plzeňský kapitán hravě našel.

Ohromí v něm i světové centrum módy. Právě o víkendu začal Milánský týden módy, který v rozporu s tradicí vyzáblých modelek tentokrát zahájily dívky „krev a mlíko“. Smyslné křivky, zaoblené boky a plné hrudníky... Konečně tedy přichází šance i pro vyučeného řezníka s nekonformní postavou. Milánu se předvede elegán ve stylu „maso a krev“!

V reprezentaci pro mě Bílek trenky nemá, sako pro Ligu mistrů však najdu, říká si plzeňský kapitán Pavel Horváth (vpravo)...foto: Viktoria Plzeň

„Na první pohled je vidět, že je to velmi kvalitní oblek moderního střihu,“ liboval si Horváth, když se spoluhráči během soboty nové oblečení přebíral. „Má v sobě určitou symboliku, že se v nich poprvé představíme ve městě, které je vyhlášeno módou. Jen doufám, že polovina mladších kluků nepojede odpoledne shánět k obleku patřičné boty,“ nezapřel v sobě kapitán šprýmaře.

Jsem to ale štramák, libuje si plzeňský obránce Radim Řezník (uprostřed).foto: Viktoria Plzeň

Plzeňské fotbalisty obléklo módní studio Ateliér 66 předního návrháře Bořivoje Kluga, který navrhoval také osm kolekcí oblečení pro olympioniky. „Součástí kolekce je kompletní společenský oděv, tedy kromě obleku i košile a kravata. Volili jsme moderní design a střihy, které podtrhují sportovní postavy fotbalistů,“ popisuje Klug, který šije také pro manažera fotbalové reprezentace Vladimíra Šmicra či hokejovou Spartu.

Také Petr Jiráček bude prudký elegán...foto: Viktoria Plzeň

Nové obleky se hned při první akci vrátí ke kořenům. „Kolekci jsme vytvářeli s přispěním návrhářů z Milána, kteří s námi dlouhodobě spolupracují,“ poukázal Klug.

Na svět velké módy si rád zvyká novopečený reprezentant Petr Jiráček. „Už s nároďákem jsme se oblékali do nového. V obou případech jsem si to užíval. Je moc dobře, že si zvykáme na standard, který je v západoevropských zemích naprosto normální. A s tímto oblekem, který je opravdu hezký, se ve fotbalové Evropě rozhodně neztratíme.“

Reklama

Související témata: