Hlavní obsah

Fillo se před zápasem v Miláně vrací do plzeňského týmu

PLZEŇ

Záložník Martin Fillo se před středečním zápasem Ligy mistrů na hřišti AC Milán vrací do prvního týmu fotbalistů Plzně. Poslední dva týdny strávil v třetiligovém B-mužstvu, kam jej přeřadil kouč Pavel Vrba po utkání 6. ligového kola v Olomouci, kde mezi ním a Fillem došlo ke slovní roztržce. Vrba ČTK řekl, že pětadvacetiletý středopolař se dnes znovu připojí k ligovému týmu, s kterým podle všeho v úterý odjede i do Milána.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Obránce Bohemians 1905 Michael Žižka (vpravo) se snaží zastavit Martina Filla z Plzně.

Článek

"Fillo je zpátky v týmu," řekl dnes ČTK bez bližších podrobností Vrba. Fillo s prvním mužstvem trénuje už od soboty, na páteční zápas v Českých Budějovicích ještě nominován nebyl.

Na odpolední tiskové konferenci Vrba prohlásil, že za Fillovým návratem není třeba hledat žádnou senzaci. Odmítl také spekulace, podle kterých se s hráčem dokonce popral. "Kdybych měl vymlácené zuby a deset štychů v obličeji, tak je Fillo v béčku asi doteď," poznamenal ironicky Vrba.

"Nevidím důvod, proč ho držet v béčku. Prostě to byla normální situace, které se ve fotbale stávají. Vrátil se zpátky na základě své tréninkové morálky, ve dvou zápasech v béčku patřil k nejlepším," uvedl Vrba.

Fillo je rád, jak se situace vyvinula. Vrbovi se prý ofenzivní univerzál při setkání a pohovoru omluvil za svoji bouřlivou reakci po zápase v Olomouci. "S trenérem jsme si všechno vyříkali a já se mu omluvil. Hovořili jsme spolu dlouho a myslím, že to našemu vztahu určitě pomůže. Těší mě, jak to nakonec dopadlo a můžu být zpátky v áčku. Já i trenér jsme profíci, budeme dělat oba všechno pro to, aby se Plzni dařilo," řekl ČTK Fillo.

Když se ocitl v B-týmu, dlouho jej prý mrzelo, že možná přijde o zápasy v prestižní Lize mistrů, kde Plzeň hraje proti Borisovu, AC Milán a obhájci titulu Barceloně. "Nikoho by netěšilo sledovat takové zápasy jen z tribuny. Byl bych šťastný, kdybych se objevil i na hřišti," uvedl Fillo, který před přeřazením do B-týmu patřil spíš mezi náhradníky.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články