Hlavní obsah

CSKA Moskva porazil Trabzonspor a vrátil se do postupové hry

PRAHA

V prvním dnešním utkání 3. kola Ligy mistrů porazili fotbalisté CSKA Moskva turecký Tranbzonspor 3:0 a díky prvnímu vítězství se vrátili do hry o postup ze skupiny B. První a třetí gól ruského klubu, v jehož dresu chyběl zraněný Tomáš Necid, vstřelil útočník Doumbia. Druhou trefu přidal v závěru Cauna. Na straně poražených odehrál celý duel Ondřej Čelůstka.

Foto: Reuters

Ondřej Čelůstka (vlevo) z Trabzonsporu bojuje o míč se Seydou Doumbiou z CSKA Moskva ve třetím kole fotbalové Ligy mistrů.

Článek

CSKA nastoupil hodně aktivně, ale prosadil se až po půlhodině v době, kdy se hosté pomalu začali zvedat a předvádět své rychlé kombinace přes střed hřiště. Faulovaný Vágner Love ve 29. minutě stačil na hranici šestnáctky patičkou uvolnit mezi stopery nabíhajícího Doumbiu a ten dostal domácí celek do vedení.

Tranzonspor mohl ještě před poločasem vyrovnat, ale Glowacki hlavičkoval jen těsně vedle. Hosté se po pauze ještě zlepšili a snažili se průběh zápasu zvrátit, držení míče i střelecké pokusy převážily na jejich stranu, ale největší šanci měl nedlouho po změně stran domácí Aldonin. Pálil však těsně mimo tyče.

Definitivní potvrzení domácí výhry přinesl v 76. minutě gól střídajícího Cauny, který zužitkoval z voleje centra Vágnera Lovea z pravé strany. Další trefa Doumbii už byla důsledkem riskantní hry hostů.

Skupina B:
CSKA Moskva - Trabzonspor 3:0 (1:0)
Branky: 29. a 86. Doumbia, 76. Cauna. Rozhodčí: Clattenburg (Angl.). Diváci: 25.000.

Reklama