Hlavní obsah

Ostudu jsme neudělali, těšilo trenéra Vrbu. Zbytečný druhý gól ho však mrzel

BARCELONA

Jasně, že prohru očekával, pochopitelně, že si plzeňský kouč Pavel Vrba přehnané naděje nedělal. Přesto byl po naplnění devadesáti minut na Nou Campu trochu rozmrzelý. „Ale jen z druhého gólu, který byl úplně zbytečný. Barcelona hraje svůj fotbal a těžko se jí odolává. Důležité je, že jsme tady ostudu neudělali,“ glosoval trenér českého mistra dvoubrankovou porážku s obhájcem trofeje.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kouč Pavel Vrba se sice mračí, ale nakonec byl s výsledkem v Barceloně spokojen.

Článek

Ještě osm minut před koncem prohrávala Plzeň jen 0:1, pak však vyrobil Petržela hloupou chybu, Villa ji ztrestal a druhou brankou snažení českého mistra degradoval.

„V první  půli jsme sehráli dobré utkání, po změně stran už jsme se k presinku nedostávali. Hráči se ale snažili taktické pokyny plnit, někdy se štěstím, jindy smůlou soupeře skóre drželi. O to víc mrzí zbytečná chyba, po níž jsme inkasovali podruhé,“ zlobil se Vrba na Petrželu, jehož také hned po minele vystřídal.

"Božský" Lionel Messi na trávníku kouzlil, gólově ale vyšel z konfrontace s Plzní naprázdno.foto: Reuters/Albert Gea

„Taktické pokyny se snadno dávají, ale na hřišti je samo sebou realita jiná, Zvláště když máte proti sobě Messiho, jehož individuální schopnosti jsou opravdu mimořádné,“ skládal Vrba poklonu domácímu týmu a nejlepšímu hráči v jeho dresu.

„Viděl jsem Barcelonu v šesti zápasech a všechny byly stejné. Pokaždé byla jednoznačně lepší, vždy hrála na soupeřově polovině, v jednom jako druhém bylo jen otázkou času, kdy dá gól. Hraje prostě svůj fotbal a těžko se jí odolává. Proto mě těší, že jsme tady ostudu neudělali,“¨kvitoval plzeňský kouč výkon svých svěřenců.

Messi mu gól nedal, Čech se i tak mračil

Zamračeně odcházel z Nou Campu brankář Marek Čech, i když ho mohlo těšit, že božský Messi ho nepřekonal.  "Jenže co je to platné, když jsme stejně dva góly dostali. Messi mě sice nepřekonal, každou akcí ovšem dokazoval, jak kvalitním hráčem je," hledal alespoň nějakou útěchu. I ve výkonu svých spoluhráčů v první půli ji mohl nalézt. "Tu jsme opravdu odehráli dobře, škoda jen, že jsme Barcelonu před její bránou víc nepotrápili."

Pedro Rodriguez z Barcelony (vpravo) obchází gólmana Plzně Marka Čecha.foto: ČTK/AP/Felice Calabro

David Limberský však poznal, jak moc to těžké bylo. "Oni jsou neskutečně silní v kombinaci, mění neustále prostor a těžko se proto zachytávají. V první půli se nám to ještě dařilo, druhý poločas však byl až frustrující. On drželi míč, my jen běhali," povzdechl si, hned však přidával: "I tak si myslím, že jsme dosáhli pozitivního výsledku."

Petržela ulovil dres Messiho

"Hned jsem se v kabině klukům omluvil. Vím, že druhý gól byl naprosto zbytečný. Moc mě mrzí, že jsem chyboval," kál se plzeňský záložník Milan Petržela. "Škoda, že jsme nevystřelili na branku," litoval ještě borec, který si odnesl dres Messiho. "Domluvili jsme se už o přestávce při odchodu do kabin," říkal k cennému úlovku.

"Při prvním gólu jsem čekal, že bude Iniesta střílet. Ale bylo důležité, že jsme i přes rychlý gól zůstali v klidu," říkal Marián Čišovský. "Jakmile se hráči Barcelony dostali do vápna, těžko se čistě bránili. Měli hodně šancí, ale výsledek nakonec není nijak děsivý. Ostudu jsme neudělali," doplnil ještě.

Reklama

Související témata: