Hlavní obsah

Čišovskému se z barcelonského kolotoče hlava nemotala, vzal si kinedryl

Plzeňský stoper Marian Čišovský pocítil sílu barcelonské ofenzívy hodně natěsno. Ale kolena se mu z velkých hvězd nerozklepala a hlava netočila, protože... „Vzal jsem si před zápasem kinderyl,“ pravil s humorem sobě vlastním.

Foto: David W. Černý, Reuters

Plzeňský Marián Čišovský (vpravo) v souboji s Matejou Kežmanem z Borisova.

Článek

Plzeň prohrála na Nou Campu jen 0:2, což je velmi solidní výsledek. Nebylo to nakonec tak těžké, jak jste čekali?

Nevím, jak to vypadalo z tribuny, ale bylo to možná ještě těžší, než jsme předpokládali. Hlavně ve druhé půli, kdy už jsme neměli sílu vyjet s míčem dopředu a podržet ho. Oni nám potom balón skoro nepůjčili, a to se pak hraje strašně těžko.

Kdyby vám někdo před utkáním řekl, že prohrajete na Nou Campu 0:2, bral byste to?

Nemůžu jít do zápasu s tím, že budu spokojený, když ho prohraju... Do utkání jsme šli s tím, že začne 0:0 a stát se v něm může všechno. Barcelona je neskutečné mužstvo, málokdo jí doma dá gól. To všechno beru, ale určitě jsem před utkáním prohrát nechtěl. Oni měli během tří minut dvě tutovky, to svědčí o jejich kvalitě. Jsou prostě jinde než my.

Takže jste hodně zklamaný?

To nemohu říct, odvezl jsem si krásné dojmy. Hráli jsme proti vynikajícímu mužstvu na super stadiónu, výborní byli i naši diváci. Ti byli spokojení, tleskali nám... Ale oni nám zatleskali i domácí fandové. Po zápase jsem se díval, kde jsou domácí hráči a oni už byli pryč. Stadión ale tleskal. Takže nejspíš nám. Asi jsme tu zanechali dobrý dojem.

Chvílemi Barcelona předváděla ekvilibristická kouzla. Netočila se vám z jejich narážeček hlava?

Hlava se mi z barcelonského kolotoče netočila, vzal jsem si před zápasem kinderyl (smích).

Při prvním gólu jste byl u Iniesty, ale v zakončení jste mu nedokázal zabránit...

Párkrát si vyměnili s Messim míč a Iniesta se dostal za obranu. Čekal jsem, že hned vystřelí, ale udělal něco úplně jiného. Jako by čekal, že se budu snažit zblokovat mu ránu. Míč si posunul a poslal ho přesně vedle gólmana do sítě. Provedl to v takové rychlosti, že když jsem se celý otočil, byl už balón v bráně. Škoda, že jsme inkasovali tak brzy, když jsme přestáli ty jejich dvě obrovské šance v prvních minutách.

Nebál jste se, že rychlý gól může být předzvěstí debaklu?

Nemyslel jsem na to, že by utkání mohlo skončit debaklem. Naopak se nám po tom hrozivém úvodu několikrát povedlo podržet míč a vyjet na jejich půlku. Bohužel jsme nebyli nebezpeční pro jejich branku. Prakticky jsme se nedostali k zakončení.

Po změně stran už vás ale Barcelona nepustila prakticky k ničemu...

Nedařila se nám hlavně druhá přihrávka, kterou bychom přešli do volnějšího prostoru. Oni nás dobře zavírali. Navíc s přibývajícím časem naše přihrávky ztrácely přesnost, jak nám docházely síly.

Co vám letí hlavou, když se na vás řítí Messi?

Přemýšlíte, co udělá a vůbec vás nic nenapadá... Ale Barcelona není jen o Messim. Iniesta, Xavi, Pedro i další jsou prostě fantastičtí fotbalisté. Kdyby ten zápas byl jen o jednom hráči, soustředíme se na něj a měli by to těžší. Jenže oni mají velmi silný a vyvážený tým, hrají svoji hru a těžko se brání.

Užili jste si vůbec ten zápas, jak jste si přáli?

Moc ne... V Miláně jsme byli pro banku soupeře mnohem nebezpečnější. V Barceloně ne, i když první půle byla z naší strany relativně dobrá... No spíš uspokojivá.

Je skutečně Barcelona o třídu výš než Milán?

Milán tu uhrál remízu, ale držení míče bylo přibližně stejné jako ve středečním  utkání. Barcelona je určitě herně lepší. Jenže Milán má narozdíl od nás dobré výsledky. Jsou to dva úplně jiné herní styly, ale oba týmy patří k nejlepším v Evropě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články