Hlavní obsah

Hrobař Petržela výmluvy nehledal: Rozhodl Valdésův um i trocha štěstí

PRAHA

Mohl to být velký zápas. Plzeň rozehrála konfrontaci s Barcelonou výtečně, Petržela se prodral do šance víc než vyložené, Kolář měl příležitost rovněž slibnou. Jenže namísto vedení přišlo pro českého mistra tvrdé procitnutí a nakonec po čtyřgólové prohře až frustrující vystřízlivění. „Škoda neproměněné Petrželovy šance. Mohlo to být zajímavější pro nás i pro diváky,“ povzdechl si zklamaně plzeňský kapitán Pavel Horváth.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Petržela z Plzně (vpravo) se snaží zastavit Lionela Messiho z Barcelony.

Článek
Fotogalerie

Smutek a rozčarování zaplavilo celou plzeňskou kabinu. „Utkání rozhodly dvě věci – Petrželův únik, jímž nás mohl dostat, ale nedostal do vedení, a poté penalta  a červená karta. To byly zlomové momenty,“ glosoval rozhodující chvíle ostře sledovaného duelu trenér Plzně Pavel Vrba.

Kapitánovi Horváthovi, po jehož chybě a ztrátě míče se penalta a vyloučení Čišovského zrodilo, nic nevyčítal. „V české lize nejsme na tak důrazný presink zvyklí. Barcelona ho však ovládá a prostě nás potrestala,“ pravil lakonicky.

Lionel Messi měl v Edenu důvod k úsměvu. Hvězda Barcelony Plzni nastřílela hattrick.foto: Právo/Jan Handrejch

Horváth ovšem chybu nezapíral... „Nečekal jsem ale, že mně Čišovský pošle přihrávku, myslel jsem, že ten balón půjde někam dopředu. Dostal jsem ho ale já, za mnou stál hráč Barcelony, který mi míč vypíchl. Byla to chyba,“ přiznával Horváth, ale jedním dechem vyčítal sudímu, že byl na jeho tým hodně přísný.

„Zkazil zápas. Třeba za zákrok na Bakoše kartu nedal, zatímco nám je sázel. A mnohem přísněji než soupeři.  Už jsme si na to v lize mistrů zvykli,“ povzdechl si plzeňský kapitán.

„Škoda. Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme šance, jednu dokonce stoprocentní, ale gól se nám dát nepodařilo. Bohužel,“ povzdechl si Marek Bakoš, který na hřišti vydržel jen třiadvacet minut, neboť ho po vyloučení Čišovského trenér Vrba stáhl, aby mohl vyztužit defenzivu jiným stoperem. "Škoda, že se Petrželovi nepodařilo dát vedoucí gól. Po nešťastné penaltě už jsme v deseti neměli šanci."

Fotbalisté Barcelony oslavují proměněnou penaltu Lionela Messiho v duelu s Plzní. Vpředu zklamaný František Rajtoral.foto: Právo/Jan Handrejch

Hrobařem plzeňských nadějí se tak nakonec stal Milan Petržela. „Pořád se mi ty dvě šance honí hlavou, stále přemýšlím, co jsem měl udělat lépe,“ dumal ještě dlouho po utkání.

„Když jsem se po sólu ocitl proti Valdésovi, chtěl jsem nejdřív naznačit střelu a přehodit ho. Jenže od zůstal v podřepu, já ho zkusil obstřelit, ale on díky svým zkušenostem i troše štěstí míč vyrazil,“ popisoval sólo, po němž mohla jít Plzeň do vedení.

I zmařenou příležitost na zkorigování výsledku za stavu 0:2 bral na sebe a výmluvy nehledal. „Limberský mně poslal krásný centr, jenže já se na poslední chvíli rozhodl napálit ho k přední tyči. Jenže jsem netrefil, což hrozně mrzí.“

Reklama

Související témata: