Hlavní obsah

Nehoním rekordy, ujistil božský Messi, když hattrickem popravil Plzeň

Nasázel již svůj třináctý hattrick, přesto se v pražském Edenu představil jako skromná megastar. Božský Lionel Messi byl ústřední postavou úterního večera, během něhož nakonec jeho Barcelona v Lize mistrů deklasovala Plzeň 4:0. A co na to slavný Argentinec? Po zápase si chvíli sedl na bednu před šatnou, pak se na rozdíl od některých spoluhráčů zastavil a odpovídal v mixzóně, aby se nakonec při odchodu k autobusu nechal při trpělivém podepisování téměř ušlapat zuřivými lovci autogramů...

Foto: David W. Černý, Reuters

Hattrick! Lionel Messi dal Plzni v Edenu svůj 200., 201. a 202. gól v dresu Barcelony...

Článek

Vstřelil jste svůj očekávaný 200. gól za Barcelonu a hned přidal dva další. Cíl jste tedy splnil.

Určitě mám radost, že jsem překonal druhou stovku gólů. Hlavně mě ovšem těší výsledek a zisk tří bodů.

V sobotu hattrick proti Mallorce, v úterý hattrick v Praze. Ke klubovému rekordu Césara Rodrigueze vám zbývá už jen 33 gólů – a tímto tempem byste ho mohl překonat ještě během této sezóny!

Mým cílem je pomáhat týmu, ne honit Césarův rekord. K němu mě nepřirovnávejte, on byl velký hráč, legenda Barcelony. A k tomu já mám ještě daleko.

Nejste až příliš skromný? Vždyť Césara už brzy dohoníte.

Znám svá čísla a statistiky, ale kvůli nim v Barceloně opravdu nejsem. Jak říkám, individuální rekordy nejsou vůbec podstatné. Hlavní je, že šlape tým a že mu mám co dát.

Lionel Messi z Barcelony (vlevo) obchází plzeňského brankáře Romana Pavlíka.foto: Reuters/Petr Josek

Byl to vůbec velký večer – váš 200. gól, Guardiolův 200. zápas na lavičce, Valdésův rekord v neprůstřelnosti a navrch hladký postup ze skupiny...

Věděli jsme, že Milán s Borisovem jen remizoval, takže jsme chtěli vyhrát a bodově mu odskočit. Mám radost ze svých gólů, ale hlavní byl opravdu postup do další fáze Ligy mistrů. Nejdřív jsme však museli zvládnout těžký zápas, Plzeň začala výborně a vytvořila si tlak. Není to samozřejmě moc známý tým, ale ukazuje se, že každé mužstvo, které je schopné postoupit do Ligy mistrů, je velmi silné.

Plzeňští vás párkrát zastavili i ostrým zákrokem.

Ano, nebyl to vůbec příjemný soupeř. Domácí nás napadali, presovali a často tvrdě faulovali. Hodně nám zápas znepříjemnili, dokázali jsme se ovšem s jejich hrou víc než dobře vypořádat.

V Praze jste představili také novou krev. Jak se vám líbil výkon mladého Isaaca Cuenky?

Je to zase jiný hráč než ti, které máme. Spoustou svých předností nám může být prospěšný. Je dobrý v soubojích jeden na jednoho, dokáže pak výborně odcentrovat.

Reklama

Související témata: