Hlavní obsah

Rajtoral není žádný sběratel, po Ibrahimovičovi však ulovil i dres Messiho

PRAHA

Často po hřišti jen chodí, jako by ho hra kolem ani nezajímala. Jenže pak se rozběhne, balon přilepený ke žlutooranžovým kopačkám – a všichni kolem jsou druzí. Lionel Messi i v pražském Edenu demonstroval, proč je největším fotbalovým géniem současnosti. Dres barcelonské desítky budou po dvou duelech v Lize mistrů opatrovat hned tři hráči Viktorie Plzeň.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Útočník Barcelony Lionel Messi se loučí s pražským publikem. Přes rameno má plzeňský dres Františka Rajtorala.

Článek

Žádný velký hon na Messiho dres se v úterý večer nekonal. Na ukazateli svítilo konečné skóre 0:4, a tak měli fotbalisté Plzně dost svých starostí.

Fotbalový mimozemšťan si ve středovém kruhu podal ruku s několika hráči Viktorie, kteří se k žádné akci neodhodlali. Teprve František Rajtoral navrhl hvězdnému Argentinci výměnu dresů – a autor hattricku ji přijal, netradičně černé venkovní triko pro tuto sezónu sundal a s modročerveným plzeňským na rameni zamířil do šaten.

„Já se výměnou dresů nikdy moc nezabývám. Ale teď se mi daří, z Milána už mám Ibrahimovičův. Ještě nevím, kam Messiho dres umístím,“ usmíval se Rajtoral.

Jeho úlovek je o to cennější, že první ze tří tref, které si Messi v úterý připsal, byla jeho jubilejním 200. gólem za Barcelonu. Zkrátka unikátní kousek. „No jo, jenže to byl jeho gól, ne můj. Rád bych viděl, jak se budou prát o můj dres, až taky dám nějakou slavnou branku,“ vtipkoval Rajtoral.

Plzeňský Milan Petržela byl v honu za dresem Lionela Messiho v Barceloně úspěšný.foto: Právo/Karel Felt

Pilař použil Petrželův recept – a uspěl

V prvním vzájemném utkání na Camp Nou v Barceloně na Messiho dres toužebně pomýšlel Václav Pilař, jemuž se také říká "plzeňský Messi". Po zápase však zjistil, že spoluhráč Milan Petržela se s Argentincem domluvil dřív, již o poločase.

„Messiho dres mi přítelkyně vyprala a mám ho pěkně schovaný ve skříni. Teď už mi je celkem jedno, jaký další barcelonský získám,“ avizoval Petržela před odvetou v Edenu.

A tak se „Pilka“ poučil. V úterý večer Messiho rovněž oslovil již o poločase – a také jemu Argentinec vyhověl. „Tak, tak, vzal jsem si jeho dres hned o přestávce,“ liboval si Pilař.

Messi tak obdaroval Plzeň nejen třemi góly, ale celkem i třemi dresy.

Reklama

Související témata: