Hlavní obsah

Sny Chelsea o trofejích dostávají trhliny. Děláme strašně chyb, zlobí se Čech

LONDÝN

Je ještě příliš brzy na jakékoliv závěry, ale jisté je, že takhle si fotbalisté i fanoušci Chelsea nejspíš své tažení za trofejemi v této sezóně nepředstavovali. V Premier League se jejich ztráta na čelo stále více prohlubuje a nečekanou remízou v Genku si ve středu trochu zkomplikovala i postup ze skupiny Ligy mistrů.

Foto: Reuters

Jelle Vossen z Genku překonává brankáře Chelsea Petra Čecha v utkání Ligy mistrů.

Článek

Chelsea nevyužila šanci zajistit si postup, o který se nyní bude muset prát v Leverkusenu a doma s Valencií. Přitom favorizovaní hosté vedli v Belgii 1:0 a ještě měli možnost zahrávat pokutový kop. Nakonec si ale odvezli remízu 1:1.

„Dali jsme gól a pak ještě trefil Meireles břevno. Navíc jsme v závěru půle kopali penaltu, ale Luize vychytal gólman. Mohli jsme klidně vést 3:0 a asi by bylo hotovo,“ vracel se k utkání na svých stránkách brankář Petr Čech, který si při absenci Terryho a Lamparda pro tento duel navlékl kapitánskou pásku.

Jenže hotovo nebylo, po hodině hry domácí srovnali a Chelsea si nakonec odvezla jenom bod. „Hráli bez stresu, uvolněně. Věděli, že nemají co ztratit. Gól byl smolný, protože tu střelu nešťastně tečoval Ashley Cole, jinak bych to měl. Soupeř pak trochu ožil, ale nakonec jsme měli dvě tutovky my. Jenže oni to pokaždé nějak odvrátili. Střelu Maloudy dvě minuty před koncem vykopli se štěstím z čáry,“ povzdechl si gólman.

Gólman Genku László Köteles oslavuje remízu s Chelsea.foto: Reuters/Thierry Roge

Blues si tak nespravili po ligové porážce 3:5 od Arsenalu chuť a hráči i ambiciózní kouč André Villas-Boas mají o čem přemýšlet. „Momentálně jsme potrestaní téměř pokaždé, když uděláme chybu. A že těch chyb jsme udělali strašně moc. Pokud soupeřům nabízíte šance, pochopitelně od nich pak dostáváte góly,“ zlobil se Čech.

Vrací se pořád stejný problém

Doma přitom rozdrtila Chelsea Genk 5:0, jenže tentokrát doplatila i na neproměňování šancí. „To se pořád vracíme ke stejnému problému. Vytváříme si šance, ale nedokážeme zápas rozhodnout, což se nám vrácí. Pro každého je to frustrující, protože prožíváme období, kdy hrajeme dobře, máme míč často v držení, ale stejně to pro nás nedopadá dobře,“ řekl britským novinářům Čech, který v této sezóně Premier League vychytal nulu jen v prvním kole.

Brankáře Chelsea Petra Čecha obchází útočník Arsenalu Robin Van Persie.foto: Reuters/Dylan Martinez

Sám si uvědomuje, že zejména v Premier League musí jeho tým hodně rychle zvednout hlavu, protože další ztráty už si moc nemůže dovolit. Za vedoucím Manchesterem City zaostává už o devět bodů.

„Čím dříve překonáme tohle období, tím lépe, protože si už hlavně v Premier League nemůžeme další ztráty dovolit. Samozřejmě, ještě se bude hrát spousta zápasů, ale Manchester City začal sezónu skvěle. Nemůžeme jim nechat příliš velkou výhodu. To se nám stalo už loni s Manchesterem United. Vybudoval si velký náskok, který jsme sice dokázali snížit, ale už jsme ho nedohonili,“ připomněl plzeňský rodák poslední sezónu.

Cestu za nápravou kostrbatě rozjeté sezóny může tým ze Stamford Bridge začít už v sobotu v Blackburnu.

Reklama

Související témata: