Hlavní obsah

Disciplína, trpělivost, gól, vypočítává plzeňský kapitán Horváth, jak obrat AC Milán

Nepochybuje, že jeho tým poslední utkání podzimu zvládne a do Evropské ligy postoupí. A to přesto, že v pražském Edenu vyrukuje plzeňský kapitán Pavel Horváth se spoluhráči proti italskému AC Milán. „Jsme schopni sehrát zápas, po němž budeme slavit postup. Podřídíme tomu úplně všechno,“ tvrdí Horváth před večerním duelem v pražském Edenu, v němž se uzavře účinkování českého mistra na scéně Champions League.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Marián Čišovský a Pavel Horváth (zleva) na tréninku v Edenu .

Článek

Mikuláš sice nosil a rozdával dárky už v pondělí, vy se ale nadílky dočkáte až dnes v zápase s AC Milán. Jaká bude?

Když si s Italy rozdělíme body na půl, budu spokojený. Hrajeme o postup do Evropské ligy a bod nám stačí.

Měli byste na něj dosáhnout, protože soupeři už vůbec o nic nejde, postup má jistý, Barcelonu navíc předstihnout nemůže...

Pravdou sice je, že pro Milán není dnešní zápas rozhodující a že vzhledem k nabitému programu nastoupí v promíchané sestavě, ale to nic nemění na tom, že musíme vyrukovat k utkání stoprocentně nachystaní a dokonale připravení na každého hráče, jenž v dresu rossoneri nastoupí.

Pavel Horváth diriguje své spoluhráče.foto: Reuters/David W Cerny

Barcelona hrající v druhém duelu vaší skupiny s Borisovem dokonce dopředu avizovala, že vzhledem k ligovému střetnutí s Realem Madrid a blížícímu se mistrovství světa klubů v Japonsku bude šetřit hned třináct hráčů. Představuje to pro vás vzhledem k panující situaci ve skupině velkou komplikaci?

Pro nás je podstatné, že máme postup ve vlastních rukou. Jakýkoli bodový zisk nás posouvá dál a z toho vycházíme. A z přesvědčení, že minimálně remízu jsme schopni uhrát, pochopitelně také. Teprve kdyby to nevyšlo, budeme spoléhat na Barcelonu, která snad s Borisovem doma neprohraje. Postupu do Evropské ligy ale podřídíme úplně všechno.

Mluvíte o přesvědčení, že jste schopni s AC Milán potřebný postupový bod uhrát. Jaké cesty vedou k jeho naplnění?

Hlavně musíme vstřelit nějakou branku, protože když ji dáme, body získáme. K tomu musíme přidat disciplínu v obranné fázi a trpělivost, která bude rovněž důležitá.

Narazil jste na potřebu vstřelit gól.  Branky ale dává v Lize mistrů jediný hráč – Marek Bakoš...

A my se rozhodně nebudeme zlobit, když rozhodne zase. Někdo je na place od toho, aby bránil, jiní zase od toho, aby mu pomáhali a podporovali ho. Věřím, že si stejně jako v prvním zápase v Miláně nějaké šance vypracujeme a tentokrát je i využijeme.

Konfrontace s Milánem uzavře hodně náročný plzeňský podzim, během něhož jste odehrál slušnou porci pětadvaceti zápasů. Asi jste hodně rád, že si konečně odpočinete...

Naopak mě docela mrzí, že podzim končí. Zápasy šly rychle za sebou, většinou jsem na ně byl dobře připraven a zvládal jsem je. Únavu už ale samozřejmě cítím, takže třeba v posledních deseti dnech jsem si už na trénink ani balón nebral, neboť chuť chyběla. Jenže každé utkání bylo a je lákadlem, jež dodává člověku novou sílu a odhodlání. A konfrontace s AC Milán tuplovaně.

Reklama

Související témata: