Hlavní obsah

Loučení s Plzní? Jiráček, Pilař a spol. teď myslí jen na Milán – a na postup

PRAHA

Může se sejít hned několik věcí hodných oslavy. Bodový zisk s rossoneri, postup do jarní části Evropské ligy, trenérovy narozeniny a pro některé fotbalisty možná i poslední start za Plzeň. Loučení Viktorie s Ligou mistrů v duelu se slavným AC Milán rozhodně slibuje spoustu zajímavostí. Podstatné samozřejmě je, aby Plzeň získala potřebný bod a nemusela spoléhat na pomoc Barcelony.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Daniel Kolář z Plzně (vlevo) bojuje s Antoniem Cassanem z AC Milán.

Článek

Jako první z českých klubů začínali a jako poslední končí. Pro fotbalisty Plzně odstartovala podzimní část sezóny 12. července duelem s Pjunikem Jerevan a 6. prosince utkáním s AC Milán končí.

Viktoriáni pořád mají o co hrát, a tak si pro úterní večer v pražském Edenu vysnili ideální scénář. Chce to získat se slavným protivníkem alespoň bod, pak se český šampion nebude muset ohlížet na zápas Borisova v Barceloně a pojistí si postup do Evropské ligy. Ten bude zároveň nejlepším dárkem pro kouče Pavla Vrbu, který právě v den zápasu slaví 48. narozeniny. A kdo ví, možná by to byl také prezent na rozloučenou s některými oporami, jež mohou v zimní pauze přestoupit do zahraničí.

Fotbalisté Plzně při tréninku před závěrečným utkáním v Lize mistrů s AC Milán.foto: Právo/Petr Hloušek

„Poslední zápas za Plzeň? Tak se na utkání s Milánem vůbec nekoukám. S vedením Plzně mám dohodu, že až po sezóně si sedneme a případné nabídky probereme,“ ujišťuje Petr Jiráček. „Ani já se zatím přestupem nezabývám, mám před sebou jen zápas s Milánem,“ přizvukuje mu Václav Pilař. „Mně zatím nikdo hlavu nemotá,“ dodává s úsměvem Daniel Kolář.

Odpočinek vítají, hráli by však klidně dál

Někteří hráči až na předzápasovém tréninku zjistili, že jejich kouč Pavel Vrba slaví v den utkání 48. narozeniny. „Nic zvláštního jsme zatím trenérovi nepřichystali. Musíme něco vymyslet – nejlepší by asi byl získaný bod a postup,“ přemítá Jiráček.

Kvarteto plzeňských reprezentantů muselo během podzimu zvládnout třicítku zápasů. A jako by Jiráček, Pilař, Petržela a Kolář pořád neměli dost. „Na jednu stranu jsem rád, že už to končí, byla to velká porce. Ale zvykli jsme si. Kdyby bylo třeba, tak bychom ještě nějakých pět zápasů klidně odehráli,“ překvapuje Jiráček. „Přesně tak, i já bych hrál klidně dál. Jsme samozřejmě rádi, že si konečně odpočineme. Jenže takové zápasy už si nikdy nemusíme zahrát,“ přidává se Kolář.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články