Hlavní obsah

Pět minut, které vejdou do historie, jásali Plzeňáci po remíze s Milánem

PRAHA

Nerozhodným výsledkem s Borisovem své účinkování v Lize mistrů začali, domácí remízou 2:2 s AC Milán je zakončili. Mezi tím Borisov venku porazili, a tak fotbalisté Plzně se ziskem pěti bodů ze třetího místa ve skupině postupují do jarní části Evropské ligy. „Skvělé, teď si všichni můžeme říci, že jsme remizovali s AC Milán. V Čechách není moc těch, kdo se tím může pochlubit,“ jásal záložník Daniel Kolář.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Fotbalisté Plzně skotačí po remíze s AC Milán...

Článek
Fotogalerie

Rossoneri si profesorským výkonem říkali o malér. Na začátku druhé půle získal AC Milán během minuty dvoubrankový náskok. Závěr Viktorie byl ovšem strhující. Díky trefám Bystroně a Ďuriše vydřela remízu, která má větší lesk než leckteré vítězství.

„Závěrečných pět minut vstoupí do historie! Věděli jsme, že Borisov prohrává v Barceloně, takže jsme už bodovat nepotřebovali. Přesto jsme si to na hřišti uhráli sami a podle mého po zásluze postoupili,“ liboval si kapitán Pavel Horváth.

„Byl to poslední zápas podzimu, nebylo se na co šetřit. Skvělé, teď si všichni můžeme říci, že jsme remizovali s AC Milán. V Čechách není moc těch, kdo se tím může pochlubit,“ přizvukoval mu záložník Daniel Kolář.

„Před zápasem bychom takový výsledek brali. Je to pro nás takové malé vítězství. Ligu mistrů jsem si náležitě užil a je mi trochu líto, že už to končí,“ líčil Kolář.

Oslavenec Vrba dostal dort, pak i remízu

Hrdinou večera se v pražském Edenu stal autor vyrovnávacího gólu Michal Ďuriš. „Věřím, že životní trefa teprve přijde, ale gól Milánu je skvělý. Věřil jsem, že bychom mohli vyrovnat. Už předtím jsem mohl skórovat.“

„Pět bodů při prvním startu v Lize mistrů, to je moc dobré. Bodovat jsme mohli i v Miláně, Borisov jsme měli porazit i doma. Ale to už bychom chtěli asi moc,“ usmíval se reprezentant Václav Pilař.

Oslava trenérových 48. narozenin se tak vydařila se vším všudy. Však z ní byl Pavel Vrba naměkko. „Již v poledne dostal trenér dort. A remíza s Milánem byla tou pověstnou třešničkou,“ pochvaloval si Kolář.

Viktoriány teď čeká vytoužená dovolená. „Zatím nebylo čím slavit, v kabině jsme měli jen coly. Za dvě hodny však máme pozdní rozlučkovou večeři, na ni se teď nejvíc těším. Cestou do Plzně koupíme nějaká piva, času bude dost,“ naznačoval Horváth, že hráče čekala dlouhá noc.

Reklama

Související témata: