Hlavní obsah

Kadlec se těší na souboje s Messim: I v Barceloně hrají jen lidi

Jan KrůtaSport.czPrávo

Michal Kadlec si poprvé v životě zahraje proti Barceloně. Obránce Leverkusenu se soupeře v osmifinále Ligy mistrů dozvěděl cestou autem a přijal ho s klidem. „Dostali jsme to nejtěžší, co šlo. Barcelona je velký favorit nejen tohoto dvojzápasu, ale i celé soutěže. Ale třeba na ně něco vymyslíme,“ přiznal český fotbalový reprezentant.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Michal Kadlec z Bayeru Leverkusen (vpravo) oslavuje se spoluhráčem Renatem Augustem.

Článek

Nemrzí vás, že jste dostali tak těžkého soupeře hned v osmifinále?

Ve skupině jsme skončili druzí, tak bylo jasné, že tam na nás moc lehkých soupeřů nečeká. Ale že vyfásneme hned ten nejlepší tým... No každopádně to bude zážitek na celý život. Vždyť zahrát si proti Barceloně se řadě hráčů nikdy nepoštěstí.

Ale moc šancí na postup asi nemáte...

Měli jsme ho při losu baráže s nároďákem, s klubem to už tak dobře nedopadlo... Barcelona je nejlepší tým na světě a dokazuje to zápas co zápas. Navíc má nejlepšího hráče světa Messiho. K tomu jejich parádní stadión Nou Camp, na kterém jsem nikdy nehrál. Ani v Barceloně jsem nikdy nebyl. Těším se na to moc.

A co ty postupové šance Leverkusenu?

Barcelona je superfavorit. Všichni o nich mluví, že zase vyhrají Ligu mistrů, tak je to asi jasně dané. Nemáme co ztratit, můžeme jenom překvapit. Je to asi podobné, jako když jsme s reprezentací hráli nedávno v kvalifikaci proti Španělům. U nich jsme ještě v poločase vedli, s čímž taky nikdo nepočítal. Trenér se určitě na Barcelonu pokusí něco vymyslet, taky jsou to jenom lidi. Předem tu bitvu nevzdáváme.

Je dost pravděpodobné, že se na trávníku budete dost potkávat s Messim. Těšíte se na tyhle souboje?

On je úžasný hráč, kterého často musíte zdvojovat a dát mu co nejmíň prostoru. Bude to zajímavá konfrontace, ale na druhou stranu by byla velká chyba zaměřovat se jen na Messiho. Výborných hráčů má Barcelona spoustu.

Co říkáte na soupeře pro Plzeň, vám z bundesligy dobře známé Schalke?

Hlavně jsem rád, protože pokud budou hrát v nějakém rozumném termínu a budu mít volno, určitě se do Gelsenkirchenu pojedu na Plzeň podívat. Mám to asi osmdesát kilometrů.

Jak vidíte šance Plzně?

Z hlediska postupu tam byli lehčí soupeři, ale Schalke je zase nesmírně atraktivní. Má skvělé fanoušky, bude tam parádní atmosféra. Přesto si myslím, že v silách Plzně je hrát se Schalke vyrovnané zápasy. Schalke ale bude mít výhodu v tom, že bude rozehranější, protože tady se začíná už 20. ledna.

Na koho by si plzeňští hráči měli dát pozor?

Výborně hraje Peruánec Farfán, Huntelaar dal na podzim čtrnáct gólů. Otázkou je, jestli zůstane Raúl, protože se v novinách spekuluje o jeho odchodu. Místo něj by měl přijít Podolski, ale netuším, co je na tom pravdy.

Reklama

Související témata: