Hlavní obsah

VIDEO: Zážitek, škoda jen, že můj gól do sítě Barcelony nepomohl k vítězství, litoval Kadlec

LEVERKUSEN

Doma mají problémy, neboť ve španělské lize ztrácí na vedoucí Real už deset bodů, na evropské scéně je to ovšem zase stará dobrá Barcelona. V prvním osmifinále Champions League přejela Leverkusen na jeho hřišti hladce 3:1, takže už je jednou nohou ve čtvrtfinále. „Za normálních okolností bychom neměli šanci, ale člověk nikdy neví. Před několika lety jsem na vlastní oči viděl, jak Basilej po domácím debaklu 0:5 uhrála remízu 1:1 na Nou Campu,“ fouká jiskřičku naděje kouč Leverkusenu Robin Dutt.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Michal Kadlec z Bayeru Leverkusen (vpravo) se raduje z branky do sítě Barcelony.

Článek
Fotogalerie

Bayer Leverkusen vs FC Barcelona

Sám ovšem dobře ví, že jde jen a jen o foukání. V základní skupině sice jeho tým španělskou Valencii vyřadil, jenže Barcelona je protivníkem zcela jiného kalibru.

Hráči si dali říct, pochvaloval si trenér

„Během přestávky jsem apeloval na hráče, aby odložili přílišný respekt, který před soupeřem měli, chopili se iniciativy a dostali se do zápasu. Dali si říci, takže jsme působili soupeři problémy a patnáct minut jsme byli lepším mužstvem,“ snažil se kouč Bayeru Robin Dutt nalézt na hře a vzdoru svých svěřenců něco pozitivního. "Jenže problém je v tom, že když hrajete proti Barceloně ofenzivní fotbal, zvyšujete tím logicky její šance," věděl své trenér Leverkusenu. Vyrovnávací branka českého reprezentanta Michala Kadlece, který hlavou v nástupu do druhého poločasu skóre srovnal a dal tak Leverkusenu naději, mezi pozitiva patřila. „Kdyby mně před zápasem někdo řekl, že dám gól Barceloně, považoval bych ho za blázna. Vstřelit Barceloně v osmifinále Ligy mistrů branku pro mě představuje nevšední zážitek, který má pro mě ohromnou cenu. Škoda jen, že tenhle gól nevedl k vítězství,“ svěřoval se do televizních mikrofonů Michal Kadlec.

Probuzení v pravý čas

Barcelona výhrou v Leverkusenu zahnala problémy, do nichž se v domácí soutěži dostala, takže trenér Guardiola byl pochopitelně navýsost spokojen.

„Abych nebyl, jsme blíž k čtvrtfinálovému losu a o to nám šlo. Věděli jsme, že nás nečeká snadný zápas, protože Leverkusen vyřadil Valencii, o jejíchž kvalitách nemůže nikdo pochybovat. Na scéně Ligy mistrů jsme však prokázali znovu naši sílu,“ liboval si Guardiola, jemuž doma věštili vzhledem k narůstající ztrátě na Real konec, pokud se jeho mužstvo v Champions League patřičně neprobere. A ono se probralo v pravý čas. Hlavně zásluhou Sáncheze a Messiho, kteří se podělili o tři góly v síti Bayeru.

„Sánchez nejenže dal dva góly, ale skvělým pohybem a schopností rozebírat soupeřovu obranu odvedl i spoustu práce pro mužstvo. A Messi navzdory všem výhradám, jimiž byl v poslední době zahrnován, dokázal, že nemá žádné problémy. Dal nádherný gól, předvedl spoustu krásných akcí a ukázal svou sílu, která je pro nás životně důležitá,“ chválil Guardiola dvě ústřední postavy svého týmu.

Reklama

Související témata: