Hlavní obsah

VIDEO: Šokující výkon! Nejhorší zápas v Evropě, zuří Wenger po výprasku Arsenalu

MILÁN

Poražení a ponížení odjížděli fotbalisté Arsenalu ze stadiónu AC Milán, kde po špatném výkonu zaslouženě vyfasovali v úvodním osmifinále Ligy mistrů debakl 0:4. Naděje na postup Kanonýrů jsou v troskách a zdrcený trenér Arsene Wenger jen těžko hledal slova pro vysvětlení středečního propadáku.

Foto: ČTK/AP

Zklamaní hráči Arsenalu v čele s Robinem van Persiem po debaklu v Miláně.

Článek
Fotogalerie

AC Milán - Arsenal 4:0

„Byl to šokující výsledek a šokující výkon. Tuhle noc nikdy nezapomeneme. Byl to náš nejhorší zápas v Evropě. Dělali jsme chybu za chybou a byli jsme za to zaslouženě potrestáni,“ uznal Wenger.

„Za celou dobu jsme se nedostali do zápasu. Byli jsme špatní v ofenzívě i defenzívě. Bylo šokující se na to dívat. Je těžké tohle analyzovat. Bude lepší, když teď nebudu moc mluvit a rozeberu si to, až budu v klidu,“ pokračoval kouč.

Arsenalu nepomohl ani kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, jenž se snažil hru Kanonýrů zrychlovat, ale spoluhráče k lepšímu představení nestrhl.

Arsenal prohrál poprvé ve 222 zápasech na evropské scéně o čtyři góly. „Je to katastrofa. Ale sezóna ještě nekončí. Hráči měli pro Ligu mistrů velké ambice a teď jsou velmi smutní. Cítili jsme se dnes bezmocní,“ hodnotil Wenger.

Sám ví, že šance na postup jsou momentálně mizivé: „Buďme realisté, nežijeme ve snovém světě. Statisticky máme možná dvě až pět procent nadějí, realisticky už nemáme žádné.“

To milánský kouč Massimiliano Allegri si pochvaloval „perfektní výkon“ svého mužstva. Přitom milánské AC nevyhrálo ani jeden z předchozích sedmi zápasů proti anglickým týmům.

„Hráli jsme dobře a nedovolili jsme jim vypracovat si šance. Mohli jsme dát i více gólů. Nicméně máme dostatečný náskok. Stejně dobře však musíme zahrát i v Londýně,“ dodal Allegri.

Reklama