Hlavní obsah

Mourinha mrzel vyrovnávací gól, ale je přesvědčen o postupu Realu

MOSKVA

Fotbalistům Realu Madrid se v poslední době moc často nestává, aby přišli o výhru v nastaveném čase, natož pod vedením vyhlášeného taktika Josého Mourinha. V úvodním osmifinále Ligy mistrů na půdě CSKA Moskva se však musel lídr španělské ligy spokojist s remízou 1:1.

Foto: Sergej Karpuchyn, Reuters

Naštvaný trenér Realu Madrid José Mourinho po vyrovnávací brance na půdě CSKA Moskva.

Článek

Trenér Realu i přes zklamání z gólu inkasovaného v třetí minutě nastavení hodnotil duel pozitivně. "Ten jejich gól byl frustrující, ale dosáhli jsme dobrého výsledku. Byl bych za něj vděčný v každém zápase vyřazovací fáze, po kterém by následovala domácí odveta," uvedl Mourinho.

Hráči "Bílého baletu" sice v podzimní skupině Ligy mistrů vyhráli jako jediní všech šest zápasů se suverénním skóre 19:2, ale v mrazivé Moskvě příliš nepřesvědčili a mírně si zkomplikovali cestu za jubilejním desátým triumfem v prestižní evropské soutěži.

Mourinho si myslí, že jeho tým byl v Lužnikách herně lepší a také měl více brankových příležitostí než bojovný domácí celek. "Soupeř nám to svou tvrdou a fyzicky náročnou hrou velmi ztížil, ale měl jen málo prostoru k tomu, aby skóroval a vyrovnal," prohlásil dvojnásobný vítěz Ligy mistrů na lavičce Porta a Interu Milán.

Podle něj také zápas, v jehož závěru nastoupil i uzdravený útočník Tomáš Necid, ovlivnily verdikty nizozemského rozhodčího Björna Kuiperse. "Jasně jsem viděl, že Cristiano Ronaldo byl před vyrovnávacím gólem faulován. Ale to je součást hry a rozhodčí udělal chyby na obě strany," konstatoval Mourinho.

Portugalec připomněl, že Real také v minulém ročníku Ligy mistrů vstoupil do osmifinále venkovní remízou 1:1. "V loňském roce proti Lyonu jsme byli v této fázi soutěže v podobné situaci a taky se nám podařilo druhý zápas doma vyhrát. Jsme přesvědčeni, že to zvládneme i tentokrát," uvedl.

Reklama