Hlavní obsah

Inter prohrál v LM s Marseille v nastavení, Basilej porazila Bayern

PRAHA

Poslední dva zápasy dnes uzavřely úvodní polovinu osmifinálových bojů ve fotbalové Lize mistrů. Olympique Marseille přivítal trápící se Inter Milán a rozhodující ránu mu zasadil ve třetí minutě nastavení Ayew, jenž vstřelil jediný gól zápasu. Pouze jednu branku viděli i fanoušci na zápase mezi Basilejí a Bayernem Mnichov, vstřelil ji čtyři minuty před koncem domácí Stocker.

Foto: Philippe Laurenson , Reuters

Mauro Zarate z Interu (vlevo) bojuje o míč s Jeremie Morelem z Marseille

Článek

Basilej v posledním utkání v základní skupině porazila na stadionu St. Jakob Park Manchester United a nyní tu švýcarský outsider překvapivě zdolal dalšího favorita.     Čtyři minuty před koncem při spolupráci dvou střídajících hráčů našel Zoua volného Stockera, který se přízemní střelou trefil přesně mezi nohy gólmana Neuera.

Oba týmy vstoupily do zápasu aktivně a v prvních dvaceti minutách měly velké šance. Domácí brankář Sommer nejprve dvakrát vychytal Ribéryho, jeho protějšek Neuera krátce nato zase zachránila při hlavičce Dragoviče a pohotové ráně Freie branková konstrukce.

V druhém poločase měli převahu hráči Bayernu, ale své úsilí nedokázali vyjádřit gólově. Domácí, na jejichž lavičce zůstal obránce či defenzivní záložník Radoslav Kováč, však na konci nečekaně udeřili.

Inter nedokázal prolomit aktuální krizi ani v Lize mistrů, kterou v předminulé sezoně vyhrál, a ve čtvrtém soutěžním zápase za sebou prohrál a neskóroval. Svěřenci trenéra Didiera Deschampse naproti tomu prodloužili svou sérii bez porážky na šestnáct utkání ve všech soutěžích.

Výhru Marseille zařídil v nastaveném čase hlavičkující Ayew po Valbuenově rohovém kopu. Milánské mužstvo mělo největší šanci v 11. minutě, ale francouzský gólman Mandanda vytáhl Forlánův volej konečky prstů nad břevno.

První zápasy osmifinále Ligy mistrů:
Marseille - Inter Milán 1:0ON-LINE
Branka: 90.+3 Ayew. Rozhodčí: Cakir (Tur.). Diváci: 42 000.
Basilej - Bayern Mnichov 1:0ON-LINE
Branka: 86. Stocker. Rozhodčí: Rizzoli (It.). Diváci: 36 000.

Reklama