Hlavní obsah

Chelsea nechce vstupenky do Istanbulu

LONDÝN

Vedení londýnského klubu Chelsea se vzdalo vstupenek na utkání Ligy mistrů s Besiktasem Istanbul, které by se mělo hrát 9. prosince v Turecku. Důvodem jsou obavy o bezpečnost fotbalistů i jejich fanoušků v Istanbulu kvůli teroristickým útokům.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

DEFAULT TITLE

Článek

Evropská fotbalová unie ve čtvrtek odložila úterní zápas Galatasaray Istanbul - Juventus Turín i duel Poháru UEFA naplánovaný na turecké půdě. Britské ministerstvo zahraničí v reakci na bombové útoky, které si vyžádaly minimálně sedmadvacet obětí, svým občanům neodporučilo cesty do Istanbulu.

"Toto avízo, čtvrteční útoky na britské cíle a nejistá situace nás přiměly k rozhodnutí o vrácení přidělených vstupenek. Chápeme zklamání našich fanoušků, ale věříme, že to pochopí," řekl Paul Smith, výkonný ředitel Chelsea, s níž se příští týden ve skupině G Ligy mistrů utká pražská Sparta.

Vedení evropského fotbalu vedle utkání Galatasaray a Juventusu odložilo také zápas druhého kola Poháru UEFA mezi izraelským Maccabi Haifa a španělskou Valencií, který se měl uskutečnit na neutrální půdě v Izmiru. Nový termín zatím nebyl stanoven.

Reklama

Související témata: