Hlavní obsah

Bayern chce přetrhnout sérii Celtiku

PRAHA

V osmifinále fotbalové Ligy mistrů zbývá ještě 14 volných míst, přesto se na některé favority nemusí dostat. Lídr anglické ligy Arsenal Londýn nebo předloňský vítěz soutěže Bayern Mnichov jsou na pokraji vyřazení, zato například Dynamo Kyjev či Celtic Glasgow mají nakročeno dál. V úterý může slavit postup celkem sedm týmů.

Foto: ČTK

Celtic Glasgow (v pruhovaných dresech) neprohrál doma už dva roky

Článek

Inter Milán přivítá ve šlágru večera na San Siru ohrožený Arsenal. Na Highbury jej šokoval třemi góly a i nyní je při chuti. Hráči Regginy by po sobotním debaklu 0:6 mohli vyprávět. Ovšem jestli některý z anglických týmů umí zahrát v Itálii, pak je to Arsenal. Minule Henry hattrickem zdeptal AS Řím a vyhrát potřebují "Kanonýři" i tentokrát, jinak jsou ze hry.

V táboře Interu není vše idylické, jak by se po tak výjimečném výsledku mohlo zdát. Vieri se sice proti Reggině trefil, ale fanoušci na něj neustále pískali. Nezapomněli mu, jak na ně vztyčil prostředníček, když dávali najevo svůj nesouhlas s hrou týmu při remíze s Brescií.

Celtic doma neprohrál dva roky

Také Bayern čeká cesta do prostředí, kde se obvykle nevyhrává. Celtic Glasgow doma neprohrál více než dva roky, šňůra trvá už 62 zápasů. "Jenže my jsme Bayern Mnichov a jedeme tam vyhrát," prohlásil rozhodně brankář Oliver Kahn. Německý mistr by se ve hře o osmifinále udržel i remízou. "Je to zápas roku. Musíme do něj dát vše," vyzval kouč Ottmar Hitzfeld.

Celtiku zaručí místo v další fázi výhra. "Postup by byl větším úspěchem než letošní účast ve finále Poháru UEFA," tvrdil záložník Neil Lennon. Útok Larsson, Sutton byl v sobotu proti Dundee United znovu k neudržení. První z nich dal dva góly, druhý se dokonce zaskvěl hattrickem.

Produktivní Monako

Také Monako se může spolehnout na skvělý útok. Pršo se zčistajasna vyšvihl mezi nejlepší kanonýry kontinentu a do životní formy se dostal i jeho dvorní nahrávač Giuly. Kapitán lídra francouzské ligy na sebe upoutal pozornost nádherným gólem do sítě Lensu. Zavěsil se do vzduchu a zdánlivě ztracený centr akrobatickým kopem poslal do horního rohu branky.

Tým už neprohrál dvanáct zápasů v řadě a proti Eindhovenu mu stačí k postupu remíza. Pro Monako by to neměl být problém. V sezoně ještě jeho stadion nikdo nedobyl, navíc hosté přijeli bez tří klíčových hráčů. Dán Rommedahl a reprezentační obránce Ooijer jsou zraněni, záložník Hofland je v trestu.

Skupina A:
20:45Celtic Glasgow - Bayern Mnichov
20:45RSC Anderlecht - Olympique Lyon
Skupina B:
18:30Lokomotiv Moskva - Dynamo Kyjev
20:45Inter Milán - Arsenal Londýn
Skupina C:
20:45Deportivo La Coruňa - AEK Atény
20:45AS Monako - PSV Eindhoven
Skupina D:
20:45Olympiakos Pireus - Real San Sebastian
Utkání Galatasaray Istanbul - Juventus Turín byl z bezpečnostních důvodů přeložen na prosinec

Reklama