Hlavní obsah

Britové věří Chelsea, Spartu ale nepodceňují

LONDÝN

Britský tisk neočekává, že by fotbalisté londýnské Chelsea v utkání 5. kola Ligy mistrů se Spartou propadli, současně ale upozorňuje, že pražskému celku se na hřištích soupeřů tradičně daří.

Článek

List The Times, pro který je Chelsea budoucí vítěz Ligy mistrů, píše, že londýnskému klubu stačí k postupu remíza, ale vítězství mu zajistí lepší výchozí pozici pro osmifinále.

Podle deníku se vývoj londýnské jedenáctky zaplacené milióny ruského majitele Romana Abramoviče dostává po pomalém rozjezdu do tempa. Klub má za sebou sedm vítězství v řadě a jeho fotbalové hvězdy se integrují v celistvý tým.

Rainieri zapomíná

The Guardian připomíná, že ačkoli Chelsea porazila Spartu v Praze 1:0, trenér Claudio Ranieri o českém soupeři hovoří, jako by byl favoritem zápasu. Vůbec se nechce bavit o dosavadních výsledcích Chelsea, která v anglické lize získala 32 bodů z 39 možných a v Lize mistrů vyhrála tři zápasy ze čtyř. "Zapomínám velmi rychle," odbyl Ranieri novináře.

Podle listu The Daily Telegraph bude dnes trenér pokračovat ve svém systému rotace hvězd, které má k dispozici. Ranieri si je podle listu vědom, že Sparta si na svých evropských cestách počíná dobře.

"Je to velký zápas a Sparta je nebezpečný tým," citoval deník trenéra, který také řekl, že pražský tým hraje lépe venku než doma. Chelsea nehrála se Spartou v Praze podle listu dobře.

Reklama

Související témata: