Hlavní obsah

Při šanci Mutua Kotrba zavřel oči

LONDÝN

Když se v samotném závěru zápasu řítil rumunský útočník Chelsea Adrian Mutu sám na branku, zatrnulo všem hráčům Sparty a nejvíc ze všech asi trenéru Jiřímu Kotrbovi. "Hrozně jsem si přál, aby to byl ofsajd. Jenže pomeznímu jsem ani hypnoticky nemohl tu ruku zvednout nahoru. Raději jsem pak zavřel oči," přiznal očividně šťastný Kotrba.

Foto: REUTERS

Jiří Homola ze Sparty Praha (vlevo) stíhá Adriana Mutu z Chelsea v utkání 5. kola Ligy mistrů

Článek

"Kdyby to dal, asi bychom byli mrtví," doplnil ho obránce Jiří Homola, který si odbyl úspěšný debut v Lize mistrů. "Byl to skvělý zápas před skvělým publikem a jsem strašně rád, že jsme pořád ve hře o postup. Teď by to doma chtělo porazit Lazio," plánoval Homola.

Pavel Pergl si po zápase vyměnil dres a anglickým reprezentantem Lampardem, ale daleko větší radost než z tohoto cenného kousku měl z bodu. "Je to můj největší úspěch kariéry," vypálil bez váhání. Přiznal i, že obráncům Sparty bylo někdy pořádně horko.

Pergl bude Chelsea fandit

"Největším nebezpečím byly ty jejich smrtelné záběhy za obranu. Hlavně ze začátku jsme s tím měli velké potíže, ale zvládli jsme to. V posledním kole musíme vyhrát a budeme fandit Chelsea." Naděje na postup mají totiž vedle postupující Chelsea všechny tři zbývající týmy.

Na levém kraji obrany měl hodně práce Vladimír Labant. "Doufali jsme, že když tady vyhrál Besiktas, mohlo by se něco podařit i nám. Základem úspěchu byla poctivá defenzíva, nic jiného se dělat nedalo. Chelsea byla nebezpečná, ale dokázali jsme to," radoval se.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články