Hlavní obsah

Britské noviny: Nakonec se smála Chelsea

LONDÝN

Chelsea se nakonec přeci jen smála, konstatovaly dnes britské noviny v komentářích po středeční bezgólové remíze mezi londýnským týmem a pražskou Spartou v Lize mistrů. Domácí tým ziskem bodu pojistil postup, český mistr si uchoval naději. Místní tisk nejvíc vyčítá Spartě její pasivní přístup k utkání a nedostatek aktivity.

Foto: REUTERS

Hernán Crespo bezmocně mává rukou po neuznané brance do sítě Sparty

Článek

Sparta se opevnila v hloubi své poloviny hřiště a po dlouhé minuty tohoto nanicovatého zápasu byl míč na kopačkách Chelsea, napsal The Daily Telegraph. Brankář Chelsea občas potřeboval dalekohled, aby soupeře vůbec zahlédl. Navzdory pozitivnímu přístupu a práci nohou neměla Chelsea koncovku. Za smůlu pak označil neuznaný gól z ofsajdu, který podle záznamu kamer nebyl odpískán správně.

The Guardian napsal, že Chelsea se sice dostala do dalšího kola, ale po zápase oslavovali hosté. Chelsea podle listu nehrála dost aktivně a ztrácela se ve zbytečných kombinacích, které zpomalovaly postup na branku Pražanů. Obrana Sparty se poprvé dostala do vážné situace až ve 20. minutě. Skutečnou bezzubost útoku Chelsea ukázal brejk Adriana Mutua v závěru, který sám před gólmanem netrefil branku.

O zábavu se starali trenéři

The Independent usoudil, že energická obrana Sparty zhatila Chelsea plány rozhodnout zápas do konce prvního poločasu. Podle listu poskytovali největší zábavu trenéři obou týmů, kteří ve vzdálenosti pět metrů jeden od druhého zuřivými gesty posílali své hráče do útoku a dávali najevo svou frustraci ze hry. The Times dokonce konstatoval, že představení obou pánů stálo za zaplacené vstupné.

Podle The Times se Chelsea nedostala do dalšího kola soutěže tak, jak by si přála. Ačkoli taktika Sparty se dala předpokládat a trenér na ni hráče připravil, na hřišti se odehrával jiný zápas, než si Chelsea představovala. The Sun má za to, že výkon Chelsea byl ovlivněn herním systémem Ligy mistrů. Londýnskému týmu stačil k postupu bod, tak udělal na hřišti právě jen tolik, aby ho získal.

Reklama

Související témata: