Hlavní obsah

Juventus bez Nedvěda nestačil na Galatasaray

DORTMUND

Bez řady opor včetně Pavla Nedvěda nastoupili fotbalisté Juventusu Turín do odloženého utkání 5. kola Ligy mistrů proti istanbulskému Galatasarayi. Turecký klub na půdě Vestfálského stadiónu v Dortmundu díky dvěma gólům Hakana Süküra zvítězil 2:0 a udržel tak naději na postup do osmifinálové části soutěže.

Článek

Sükür se poprvé trefil krátce po zahájení druhého poločasu, druhý gól pak přidal ve čtvrté minutě nastavení. Turci v prvním poločase přečkali bez úhony Miccoliho střelu z trestného kopu, která se odrazila od tyče.

Turínské mužstvo už mělo osmifinálovou účast jistou, a tak trenér Marcello Lippi šetřil největší opory; pouze na lavičce nechal i českého záložníka Pavla Nedvěda. Galatasaray jede v posledním kole příští týden do Španělska, kde musí nad San Sebastianem zvítězit.

Turci způsobili kolaps

Zápas začal v Dortmundu s čtvrthodinovým zpožděním, protože davy tureckých fanoušků způsobily kolem vyprodaného stadiónu dopravní kolaps a v době plánovaného výkopu se jich spousta teprve tísnila před vchody.

Utkání 5. kola Ligy mistrů se mělo původně hrát před týdnem v Turecku, ale UEFA jej kvůli současné bezpečnostní situaci v zemi přeložila na neutrální půdu do Dortmundu. V Istanbulu při listopadových teroristických útocích zemřelo více než 60 lidí.

Liga mistrů, 5. kolo - skupina D:
Galatasaray Istanbul - Juventus Turín 2:0
Poločas: 0:0. Branky: 47. a 90. Hakan Sükür. Rozhodčí: Milton Nielsen (Dán.). Diváci: 60 000.
Tabulka
1. Juventus53118:610
2. San Sebastian52217:78
3. Galatasaray52035:76
4. Olympiakos51136:64

Reklama