Hlavní obsah

Měli jsme kus štěstí, uznávají Sparťané

PRAHA

Opojeni štěstím z postupu do osmifinále Ligy mistrů opouštěli fotbalisté Sparty Praha kabinu po vítězném souboji s Laziem. Nijak se přitom netajili, že mezi šestnáct nejlepších klubů Evropy jim pomohla notná dávka štěstí.

Článek

"V úvodu druhého poločasu jsme hráli špatně, nedokázali jsme udržet míč. Ale zachraňoval nás brankář Blažek a měli jsme i pořádnou kliku. Je to obrovský úspěch nejen Sparty, ale celého českého fotbalu. Prostě bomba," ohlížel se za utkáním záložník Lukáš Zelenka.

"I Lazio mělo velké šance, nastřelilo tyčku, jednou břevno. Štěstí se prostě přiklonilo na naší stranu," přitakával Libor Sionko.

Jak hraje Besiktas netušili

Hrdinou byl vedle střelce gólu Kincla brankář Blažek, který několikrát vytasil proti střelám soupeře zázračné zákroky. "Měli jsme problémy při rozích na přední tyč. Kolikrát bylo s podivem, že jsme střely stačili blokovat," vykládal Jaromír Blažek.

Hráči tvrdili, že neměli ponětí o vývoji zápasu mezi Besiktasem a Chelsea. Výhra by najisto posouvala dál turecký celek, ale ten dlouho držel jen nerozhodný stav a nakonec podlehl. To zavdalo příčinu k bujarým oslavám Sparty.

V plánu je hokej

"Netušil jsem, že Chelsea vede. Když se kluci po gólu radovali, tak jsem si v duchu říkal, že se zbláznili. Výsledek druhého zápasu jsem slyšel až od hlasatele," přiznal Blažek.

Sionko měl o trošku víc štěstí. O tom, že gól posune Spartu dál se dozvěděl hned po střídání: "Když se Mára Kincl trefil, byli jsme blahem bez sebe. V kabině jsme mu říkali, že nám trefil šedesát miliónů. Teď vyrazíme slavit, ve čtvrtek a v pátek pak máme na programu sranda zápasy v hokeji."

Reklama

Související témata: