Hlavní obsah

Výpadky stály Spartu první místo ve skupině smrti

PRAHA

Je to skvělé! I český fotbal si bude moci vychutnat jarní boje v Lize mistrů. Sparta zavřela škarohlídům ústa, ale ani takto skvostný úspěch by neměl zastřít stíny z některých utkání Sparty v soutěži. Vždyť s větší dávkou koncentrace mohlo být dávno rozhodnuto a nemuselo se čekat na infarktový závěr posledního zápasu ve skupině.

Foto: ČTK/AP

Libor Sionko se trefuje do sítě Lazia. Sparta však v Římě nadějné vedení neuhájila.

Článek

Sparťané, kteří byli mnohými okamžitě po losu odsouzeni k vyřazení, se v milionářské soutěži probrali z ligové letargie. Odvedli solidní práci, která ovšem pár kazů měla.

Odevzdat dva body v Římě bylo k hostitelům více než uctivé. Dvoubrankový náskok neměli letenští pustit z rukou. Mrzel zejména gól v samotném úvodu druhé půle, který domácí Lazio nastartoval. "Přesto se mi Sparta na Laziu moc líbila. I když měla smůlu a přišla o body. Odehrála tam zřejmě svůj nejlepší zápas," soudil trenér Werner Lička.

Podobná ztráta koncentrace stála Spartu body i v jiných utkáních. Sabotovala bod z domácího klání s Chelsea, v němž trestuhodně osamocený Gallas pět minut před závěrečným hvizdem trefil vítězství. Stejně se podepsala i na odevzdaném bodu v Istanbulu.

Na co budou chtít na Letné rychle zapomenout, je zpackaný zápas s Chelsea v jejím chrámu Stamford Bridge. Kotrbovi svěřenci hráli zoufale ustrašeně a branku soupeře prakticky neohrozili. Ačkoliv se Chelsea nepodařilo vsítit gól a umožnila tak Spartě odvézt vytoužený bodík, mohlo být vše jinak, kdyby sudí uznal Crespův gól. "Zazdili to, nedalo se na to moc koukat," posteskl si po utkání i velký sparťanský patriot Jan Berger.

Takže (ačkoliv se to nyní může zdát zbytečné), pokud sečteme Spartě body, které mohla v dobře rozehraných zápasech získat, dostaneme se na číslo čtyři. Čtyři body, které mohla mít v konečném účtování navíc. Tedy pohodlných dvanáct bodů, vysoký nadstandard, a hladký postup do další fáze soutěže. Bez nervů a stresů... Ale co už, fanoušci mají vydařené infarktové závěry rádi a fotbalový bůh se rozhodl jim nadělit jeden speciální...

Konečná tabulka skupiny G

Alternativní tabulka skupiny G

Reklama

Související témata: