Hlavní obsah

Postoupil nejslabší, truchlí Italové

PRAHA

Na chybně vybranou sestavu, špatné přihrávky a konečně i na nezdolnou vůli sparťanů, kterou přetavili v pohárový postup, upozorňuje italský tisk v reakcích na vyřazení římského Lazia z Ligy mistrů. Přímo za symbolické novináři z Apeninského poloostrova označují fakt, že rozhodující centr kopal bývalý záložník Lazia Karel Poborský.

Článek

"Zdá se neuvěřitelné, že postupuje Sparta, která je ze všech čtyř celků pravděpodobně nejslabší," napsal Corriere della Sera a v dresu českého mistra se pozastavila nad podílem Karla Poborského, bývalého hráče Lazia, na jediné brance utkání. To, že trestný kop, který rozhodl, zahrával právě Poborský, označil list za symbolické.

List nepřímo vyčetl trenérovi Mancinimu, že postavil Gottardiho, který dlouho nehrál, a nechal na lavičce Simone Inzaghiho. I v této sestavě si ale Lazio vzhledem k počtu příležitostí prý zasloužilo vyhrát.

:. ANKETA Který z celků skupiny G Ligy mistrů byl nejslabší?
Hlasujte na konci článku.

Zbraně chudých: pressing, agresivita, odvaha

"Sparta vyhrála zbraněmi chudých - pressingem a agresivitou v první půli, schopností vzdorovat mnohem silnějšímu soupeři ve druhé i odvahou vrhnout vše do poslední příležitosti, když z Gelsenkirchenu přišla zpráva, že Chelsea vede," napsal deník.

Za "neuvěřitelný" označila úterní večer v Praze i La Repubblica, která také poukázala na zmařené příležitosti Římanů a "riskantní" zařazení Gottardiho do základní sestavy. Podobně se vyjádřila i La Stampa, která navíc kritizovala výkony Fioriho a Albertiniho a celkově špatné přihrávky italského celku.

Reklama

Související témata: