Hlavní obsah

Liga mistrů bude pokračovat bez Interu

Inter Milán nenapodobí svoji semifinálovou účast v posledním ročníku Ligy mistrů. V posledním utkání své základní skupiny soutěže dokázali fotbalisté italského celku na hřišti Dynama Kyjev pouze remizovat 1:1 a díky horšímu skóre skončili v tabulce na třetím nepostupovém místě. Na jejich úkor jde do osmifinále ruský Lokomotiv Moskva.

Článek

Inter přitom nad Dynamem Kyjev dlouho držel vedení, ale pět minut před koncem mu vzal vyrovnávacím gólem vítr z plachet Brazilec Rincón. Konečná remíza 1:1 vyřadila oba týmy. Z postupu se radují Arsenal a Lokomotiv Moskva, přestože ten dnes v Londýně prohrál.

Do osmifinále prošly i Lyon společně s Bayernem a také La Coruňa se San Sebastianem. Španělsko tak dominuje soutěži, dál prošli všichni čtyři jeho zástupci a v osmifinále zabírá čtvrtinu všech míst.

Bayern udržela ve hře penalta a Kahn

Bayern urval postup na poslední chvíli a s odřenýma ušima. Proti Anderlechtu mu k tomu stačil gól z penalty, z níž Daniela Zítku překonal těsně před přestávkou Makaay.

Po změně stran se německý mistr dostal pod silný tlak a znovu se ukázalo, jak důležitý je pro něj gólman Kahn. Ve třetí minutě nastavení svůj klub zachránil skokem proti Jaščukově ráně.

Brazilská samba Lyonu

V Lyonu budou oslavovat Brazilce. Juninho pálil z dálky a Hedman se pokaždé po míči jen marně díval. Poprvé mu pomohlo břevno, ale Elber zblízka míč dorazil, podruhé rána ze třiceti metrů zapadla pod břevno.

Celtic dvakrát dokázal vyrovnat a když už to vypadalo, že kýženou remízu uhájí, otřel se míč o Baldeho ruku a Švýcar Meier nekompromisně nařídil penaltu. Z ní Juninho poslal dál Lyon, který je z vítězů osmi skupin papírově nejslabší.

Skvělá premiéra San Sebastianu

Eindhoven potřeboval porazit La Coruňu o dva góly a do 59. minuty to také plnil. Kouč hostí Irureta ale pak posílil útok a Luque okamžitě snížil. Domácí v zoufalém náporu otevřeli obranu a další náhradník Pandiani jim pak zasadil rozhodující úder.

Galatasaray byl po výhře nad Juventusem při chuti a její strůjce Hakan Sükür se trefil i v San Sebastianu. Domácí měli drtivou převahu, hlavičku Xabiho Alonsa zastavila obrana až na čáře a nakonec se spravedlnosti domohli. Trefa de Pauly přinesla klubu v první sezoně mezi elitou hned postup do osmifinále.

Juventus si zastřílel

Juventus sice postavil náhradníky, přesto stihl za půlhodinu nasázet Olympiakosu Pireus čtyři góly. Řádil především nově sestavený útok Trezeguet, Miccoli. Francouzův druhý gól navíc završil počet gólů od začátku Ligy mistrů na tři tisícovky.

Brankostroj neustal, ani když oba útočníci vystřídali, o další branky se podělili jejich náhradníci di Vaio a del Piero. Pavel Nedvěd byl jen na tribuně a viděl rekordní výhru soutěže 7:0. Nejvěrnějším fanouškům se cesta na Delle Alpi vyplatila.

Reklama