Hlavní obsah

Sítem Ligy mistrů prošla v evropských klubech pětice Čechů

PRAHA

Vrátka jarní části fotbalových pohárů otevřela po závěrečných zápasech základních skupin Ligy mistrů i pětice českých fotbalistů. Do osmifinále prestižní soutěže suverénně prošel Jaroslav Plašil s AS Monako a Pavel Nedvěd s Juventusem, do třetího kola Poháru UEFA nahlédne David Rozehnal s FC Bruggy a Štěpán Vachoušek s Rudolfem Skácelem s Marseille.

Foto: ČTK/AP

David Rozehnal z FC Bruggy (vlevo) odehrál část podzimu v Lize mistrů s chráničem obličeje.

Článek

Naopak hořkou pilulku musejí překousnout Zdeněk Grygera s momentálně zraněným Tomášem Galáskem v Ajaxu Amsterdam. Nizozemský klub skončil ve skupině H na posledním místě a se soutěží se rozloučil.

Obránce David Roezhnal, který přispěl k úterní výhře FC Bruggy 2:1 právě nad Ajaxem, si nakonec zahraje třetí kolo Poháru UEFA. Belgický mistr měl před závěrečným kolem zaděláno na postup do osmifinále, čáru přes rozpočet mu však udělali hráči Celty Vigo, kteří překvapivě porazili AC Milán na jeho hřišti, a s jednobodovým náskokem skončili na druhém místě.

Zítka má smůlu

Do Poháru UEFA nahlédne také ex-slávistické duo Štěpán Vachoušek a Rudolf Skácel. Hráči Olympique Marseille v konečném součtu obsadili ve skupině F třetí příčku, když o jediný bod předstihli bělehradský Partizan, s nímž v úterý remizovali 1:1.

Smůlu měl gólman Anderlechtu Daniel Zítka. Belgický celek ve středu prohrál s Bayernem Mnichov 0:1, když jediný gól zápasu padl z penalty a německý tým výrazně podržel brankář Kahn. Anderlecht skončil ve skupině A poslední se shodným počtem bodů jako třetí Celtic Glasgow a na pohárové jaro může zapomenout.

Nedvěd si užil kanonádu

Naopak pohodlný závěr podzimní části soutěže zažil Pavel Nedvěd z Juventusu Turín. Do posledního zápasu sice nezasáhl, alespoň z tribuny ale sledoval střelecký koncert svých spoluhráčů, kteří rozebrali Olympiakos Pireus 7:0. Turínský klub s přehledem vyhrál skupinu D se čtyřbodovým náskokem na San Sebastian.

Z prvního místa postupuje do osmifinále i AS Monako s Jaroslavem Plašilem, které sice v posledním zápasu uhrálo bezbrankovou remízu na hřišti AEK Atény, ale o postup už nemohlo přijít.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články