Hlavní obsah

Sparťané si nejvíc přejí Manchester

PRAHA

Manchester United je nejčastěji zmiňovaným klubem, který by si fotbalisté Sparty přáli z pátečního losu osmifinále Ligy mistrů. Vzhledem k regulím nemohou znovu narazit na Chelsea, ale v koši celků z prvních míst ve skupinách ještě zbývají Juventus Turín, AC Milán, Real Madrid, Arsenal Londýn, Olympique Lyon a AS Monako.

Foto: REUTERS

Vladimír Labant a Pavel Pergl oslavují remízu Sparty na hřišti Chelsea Londýn

Článek

"Manchester by byl parádní. Sparta s ním, co pamatuji, ještě nehrála a nastoupit na Old Trafford, co si může fotbalista víc přát. Ovšem přejít přes něj, to by byl oříšek. Určitě patří k absolutní evropské klubové špičce," konstatoval Lukáš Zelenka.

Anglický superklub by se líbil i Jaromíru Blažkovi, Igoru Gluščevičovi, Rastislavu Michalíkovi, Radoslavu Kováčovi, smířil by se s ním Tomáš Hübschman. Jen kapitánu Karlovi Poborskému je jedno, jakého soupeře štěstěna Spartě přidělí.

Kotrba bude u losu chybět

Libor Sionko by si naopak na začátku jara nechal líbit AS Monako. "Těžko si vyberete, všechno to jsou slavné a silné kluby, ale Monako se mi zdá i hratelné, přes něj by vedla cesta snáz, než přes ještě zvučnější soupeře a atraktivita mu nechybí. Navíc první utkání hrajeme doma, takže by Letná mohla být zase plná," míní Sionko, který by měl na jaře zůstat.

"Mně by se líbily Monako nebo Lyon. To jsou soupeři, přes které se dá přejít. Ostatní nebrat, především Real, Manchester a AC Milán. Pokud by k nám měl být los krutý a máme dostat velice silného protivníka, pak ať je to Juventus s Pavlem Nedvědem," prozradil svoje přání prezident Sparty Vlastimil Košťál. Trenér Jiří Kotrba prý žádné konkrétní přání nemá.

Na pátečním poledním losování ve švýcarském Nyonu však bude chybět, protože odlétá společně s generálním ředitelem Miroslavem Peltou na týden do Dubaje, kde bude mimo jiné dohadovat možnosti zimního soustředění Sparty. Na losování bude Spartu zastupovat mezinárodní sekretář Sparty a zkušený fotbalový diplomat Rudolf Baťa.

Reklama

Související témata: