Hlavní obsah

Na Letné panuje spokojenost a bojová nálada

PRAHA

Hráči i realizační tým pražské Sparty jsou nadšeni. Vysněný Manchester United sice do české metropole na osmifinále Ligy mistrů nepřijede, nicméně AC Milán je velmi dobrou náhradou. "To je paráda, na takového soupeře se musí těšit každý fotbalista," vyjádřil mínění kabiny záložník Rastislav Michalík. Hráči se také shodují, že Italové jsou k poražení.

Foto: ČTK/AP

Souboje Petra Johany s Inzaghim se budou opakovat. Tentokrát nikoli se Simonem (Lazio), ale s Filippem.

Článek

"Italové jsou favority, ale každý zápas začíná za stavu 0:0. Nemyslím si, že by nás podcenili. V Itálii už o nás dobře vědí," hodnotil střízlivě na internetové stránce klubu osmifinálový los kapitán Karel Poborský.

Mladší hráči byli nadšeni. "Těším se na Costu, Seedorfa a Ševčenka," radoval se Radoslav Kováč a Tomáš Jun jej doplnil: "Splní se mi sen, zahraju si proti Maldinimu."

Radost neskrýval ani trenér Jiří Kotrba. "Bomba. Nic lepšího nás nemohlo potkat," okamžitě vyhrkl. "AC tvoří společně s Manchesterem, Juventusem a Realem evropskou elitu," dodal s tím, že se mu okamžitě vybavila jména Ševčenka a Nesty. "Jedni z nejlepších hráčů světa," poznamenal.

Perglovi se přání vyplnilo

Hvězdná jména však v hráčích Sparty úzkost nevzbudila. Uvědomovali si, že v pozici outsidera nemají co ztratit a navíc připomínali loňské vítězství Liberce nad stejným soupeřem v předkole Ligy mistrů. "Čeká nás hodně zkušený tým, ale my v tomto dvojutkání nemáme co ztratit," uvedl Jun. "Liberec ukázal, že s AC se dá hrát. Je to soupeř jako každý jiný," nechal se slyšet rezervovaný Patrik Ježek.

Zmiňované vítězství Severočechů zažili dva sparťané - Petr Johana a Martin Zbončák. "Není se čeho bát, tehdy jsme sehráli vyrovnané zápasy," mínil Zbončák. Ten má ale našlápnuto do zahraničí, a tak si s AC bude účty vyřizovat zřejmě jen Johana.

Nejnadšenější z losu byl obránce Pavel Pergl, který si AC Milán prý přál ze všeho nejvíc. "To je skvělé. Je to ve všech směrech atraktivní soupeř a já si dokonce myslím, že to je navíc hratelný. Rozhodně se před nimi neroztřeseme strachy," citovala ČTK Pergla.

Reklama

Související témata: