Hlavní obsah

Změní Real v souboji titánů historii?

PRAHA

Těžké fotbalové váhy se sejdou už v osmifinálovém ringu. Až příliš brzy svedl rozverný los Ligy mistrů dva velkokluby a fotbaloví fanoušci jsou u vytržení. Španělský gigant Real Madrid si to rozdá se svým německým protějškem Bayernem Mnichov.

Článek

Odřené uši hojí v Mnichově ještě nyní. Bayern se mezi nejlepších šestnáct klubů Evropy probojoval za pět minut dvanáct. Bývalý šampión soutěže knokautoval z penalty Anderlecht a mohlo se slavit. Další direkt ale přišel v pátek, když poslal Němce do nejtěžšího možného souboje - s Realem Madrid.

Devítinásobní vítězové prestižní klubové soutěže z Madridu se naopak s postupem příliš nepárali. Svou skupinu hladce vyhráli, když ztratili pouhé čtyři bodíky za remízy v Bělehradu a v domácím utkání s Portem. V utkání s Bayernem proto není pochyb - madridští 'Los Galacticos' jsou jednoznačnými favority.

Setkání starých přátel

Ale pozor, Bayern má na své straně historii. Real totiž ze čtrnácti vzájemných utkání vyhrál pouhé čtyři souboje. A dál? Už jen jedna remíza. Tak špatnou bilanci nemají Madridští s žádným jiným klubem. "Vsadím se, že nejsou moc nadšeni," uštěpačně utrousil záložník Bayernu Michael Ballack. V Mnichově se naopak na šlágr Ligy mistrů těší.

"Když jsme sem přijeli, věděli jsme, že Real je jednou z možných variant. A stalo se. Staří přátelé se znovu setkávají," poznamenal pro uefa.com po losu Karl Hopfner, výkonný šéf německého klubu. "Máme před sebou zimní přestávku a věřím, že se stihneme dobře připravit."

Někdejší slavný hráč Emilio Butragueňo, který nyní hájí barvy Realu jako sportovní šéf, kontroval: "Bayern se nyní potýká s formou. Na druhé straně je historie a ta zase hovoří proti nám. Ale to nic neznamená. Všichni víme, co tyhle vypjaté zápasy s hráči dovedou. Bude to velmi prestižní dvojutkání. A velmi obtížné..."

Reklama