Hlavní obsah

Sparťané: Proti Milánu nejsme bez šancí

PRAHA

Jméno soupeře v osmifinále Ligy mistrů se většina z fotbalistů Sparty dozvěděla na ledě v pražské T-Mobile Areně. "Kašlete na Milán a hrajte," nabádal své spoluhráče ze střídačky brankář Petr Kouba, který nastoupil v poli. Jenže jak hokej skončil, debaty o AC Milán propukly naplno.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Fotbalisté Sparty Tomáš Hübschman (vlevo) a Karel Poborský při hokejovém utkání

Článek

"Už je to pár let," vzpomínal jediný pamětník ze současného kádru Sparty Petr Kouba na vzájemné zápasy Poháru UEFA z roku 1995. "Hned po losu se mi to ale vybavilo. Hlavně utkání na San Siru. Dva góly nám dával Weah, který pak dostal Zlatý míč. A mě trefili mincí do obličeje. Lidi tenkrát ocenili, že jsem to dohrál," dodal Kouba.

"Milán jsem nechtěl, je to špatný," reagovala současná brankářská jednička Sparty Jaromír Blažek. "Nehrají hezký fotbal," podotkl ze střídačky bez dalšího vysvětlení.

Když jsme zvládli Lazio...

Podobně strohý byl i kapitán Karel Poborský. "Mohli jsme dostat někoho ze sedmi soupeřů a bylo mi jedno, koho..." Pak se přeci jen trochu rozhovořil: "Když jsem teď zdolali Lazio, můžeme si věřit i na Milán. Je to pořád velkoklub a nemyslím si, že by nás podcenili."

Podle Tomáše Hübschmana nemá Sparta v tomto dvojzápase co ztratit, neboť jednoznačným favoritem je milánský klub. "My můžeme jen překvapit," uznal sportovně. "Říká se o nich, že jsou teď trochu v útlumu, ale hraje se až za dlouho. Oni kopou ligu pořád, my máme zimní přestávku a uvidíme, co s námi ta pauza udělá."

Většina chtěla Manchester

ACMilán si skoro nikdo nepřál, většina sparťanů toužila spíš po Manchesteru United. "Je to jeden z nejtěžších soupeřů, jakého jsme mohli dostat," reagoval Patrik Ježek. "Ale Liberec nám nedávno předvedl, že se s nimi dá hrát. O postup se poperem," slíbil.

"Radši bych hrál proti Manchesteru, Realu nebo Arsenalu," prozradil Libor Sionko. "Postoupit přes AC Milán bude hodně těžké, ale ne beznadějné. Veřejnost těžko může čekat, že je nějak budeme přehrávat." S tím se shodoval i Kouba: "Musíme v prvním zápase doma něco uhrát, abychom tam nejeli jen na výlet."

Tým plný hvězd

Z hráčů soupeře si většina sparťanů okamžitě vybavila útočníky Ševčenka a F.Inzaghiho. "Skoro vůbec si mezi sebou nepřihrávají," vypozoroval Sionko. "Hlavně Ševčenko je skvělý koncový hráč, na něj si budeme muset dát pozor," připojil Ježek. "Stálice je Maldini, pak se mi kromě těch útočníků vybavuje ještě Gattuso. To je takový blázen, který vždycky nechá na hřišti duši," doplnil Hübschman.

"Výborní jsou Nesta, Rui Costa i Seedorf. Moc se na ty zápasy těším, protože se mi italský fotbal hodně líbí," uvedl záložník Radoslav Kováč, jenž dnes odléta do Liverpoolu na návštěvu za kamarádem Milanem Barošem.

Reklama

Související témata: