Hlavní obsah

Manchester City je ve finále proti Chelsea favoritem bookmakerů i sázkařů

Praha

Fotbalová Liga mistrů v sobotu večer vyvrcholí finálovým utkáním. Zápas o ušatý pohár je čistě anglickou záležitostí. Stojí proti sobě vítězové Premier League Manchester City a v lize čtvrtá Chelsea. Postup Blues přes Real Madrid byl trochu překvapením, City naopak proti PSG zvládli duel, který byl považován za předčasné finále. Proto není žádným překvapením, že favoritem bookmakerů na celkový triumf je v kurzu 1,47:1 právě Manchester, na Chelsea se proti tomu sází v kurzu 2,74:1.

Petr Čech o formě týmu před finále Ligy mistrů Manchester City - ChelseaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Oba týmy se v končící sezoně střetly třikrát, dvakrát slavila Chelsea a jednou City. Sázkaři ale i tak vidí zápas poměrně jasně, když výhra Manchesteru dominuje na celých 90 % tiketů.

Citizens jsou ve finále Ligy mistrů poprvé v klubové historii. Majitelé anglického velkoklubu i parta kolem trenéra Guardioly o trofej velmi stojí. „Bez poháru pro vítěze Ligy mistrů zatím Manchester City úplně nezapadá mezi evropské obry. Poslední trofej, která klubu chybí, takže motivace je obrovská," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Petr Čech před finále Ligy mistrů Manchester City - ChelseaVideo: O2 TV Sport

„V Evropské lize jsem měl o potenciálu United určité pochybnosti, a nakonec se ukázalo, že Villarreal skutečně dokázal favorita zaskočit. Zda je něčeho podobného schopna i Chelsea, si ale tvrdit úplně netroufám. City si v generálce zastříleli s Evertonem 5:0, Chelsea proti tomu prohrála na Aston Ville 1:2," přemítá Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Petr Čech o roli funkcionáře před finále Ligy mistrů Manchester City - ChelseaVideo: O2 TV Sport

„City patří bezesporu k nejúspěšnějším evropským celkům po stránce obrany i útoku a již před sezonou se ocitli v užším okruhu favoritů. Mají mimořádně kvalitní a široký kádr, což dokazuje i fakt, že se v letošním ročníku soutěže prosadilo již deset různých hráčů. Pravděpodobnost, že pohár získá Guardiolův tým, je tedy poměrně vysoká," poukazuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

„Blues v posledních duelech nefunguje tak dobře obrana, po celou sezonu pak trochu trpí absencí ryzího střelce. Trenér Tuchel postaví taktiku na úporné obraně a pokusí se svého soupeře otrávit. Favorita tak čeká úmorné dobývání pevnosti. Určitou výhodou jsou ale jak kombinační schopnosti, tak umění hráčů jako De Bruyne nebo Mahrez zakončit ze střední a větší vzdálenosti," avizuje Hanák.

S Čechem to dokázali

Chelsea byla ve finále už třikrát a v roce 2012 se v brance s Petrem Čechem radovala z celkového vítězství. „Chelsea je pro nás sice outsiderem v kurzu 4,65:1, ale pozor na ni. Na jaře hrála v pohárech skvěle a její styl bleskového přechodu do útoku je momentálně možná nejlepší na světě," upozorňuje Urbanec.

Petr Čech o oslavě narozenin před finále Ligy mistrů Manchester City - ChelseaVideo: O2 TV Sport

„S ohledem na situaci v lize se Guardiola a jeho tým na Ligu mistrů mohou dostatečně koncentrovat už několik týdnů, vše tedy nasvědčuje tomu, že ač po tuhém boji, tak nakonec španělský trenér zadání náročných majitelů klubu tentokrát splnit dokáže," tuší Hanák.

V zápase hraném v Portu jsou City kurzem 1,92 favorizováni už po 90 minutách, remíza má kurz 3,4:1. Vklady sázkařů jsou pak rozděleny v poměru 85/10/5 ve prospěch Manchesteru.

Finálová utkání často míří do prodloužení a k penaltovému rozstřelu, proto je dobré si všímat kurzů na vítěze do rozhodnutí. Favoritem je i v tomto směru Manchester City 1,45:1 proti Chelsea s kurzem 2,93:1.

„Většina tipérů očekává opatrný zápas. Do sázek na větší počet branek se nepouštějí, ale odhadují alespoň dva góly," doplňuje Světlíková. Na dva góly Manchesteru má její kancelář kurz 2,19, na 1 a více gólů od každého z týmů se sází v kurzu 2,06. Jako nejnadějnější střelce v utkání vidí bookmakeři manchesterské útočníky Sergia Agüera a Gabriela Jesuse.

Reklama

Související témata: