Hlavní obsah

Berlusconi možná na Spartě

PRAHA

Utkání prvního osmifinále fotbalové Ligy mistrů mezi Spartou Praha a AC Milán může přivítat vzácného hosta. Není vyloučeno, že zápas osobně navštíví italský premiér a majitel i prezident AC Milán Silvio Berlusconi. Zápas na stadiónu na Letné se uskuteční 24. února.

Článek

"Zatím nemáme žádnou informaci, že by Silvio Berlusconi do Prahy na fotbal přijel, ale vyloučit to samozřejmě nelze. Určitě by to byla velmi zajímavá návštěva," uvedl prezident Sparty Vlastimil Košťál. Sparta je pochopitelně schopna udělat příslušná bezpečnostní opatření. Návštěvy vysokých státních činitelů na významné fotbalové zápasy tu nejsou ničím výjimečným.

Berlusconi je znám jako velký fotbalový fanoušek a jako prezident AC Milán, pokud mu to povinnosti předsedy italské vlády dovolí, nevynechá žádnou příležitost k návštěvě utkání svého klubu v Itálii, ale i v zahraničí. Se zájmem sledoval loňské květnové finále Ligy mistrů, které se hrálo v Manchesteru a v němž získal nejcennější klubovou trofej AC Milán po penaltovém rozstřelu s Juventusem.

Berlusconi podporoval rozšíření EU a přijetí ČR. Itálie předsedala EU loni ve druhém pololetí, kdy vrcholila jednání o evropské ústavě. Při setkání s premiérem Vladimírem Špidlou dostal Berlusconi hodiny odpočítávající čas vstupu Česka do Evropské unie a dárek se mu velmi zamlouval. Netajil se ani sympatiemi ke svému českému protějšku a ČR.

Jeho případná návštěva na utkání by mohla být i vyjádřením dobrých vztahů Itálie a Česka a morální podporou vstupu ČR do EU. Navíc fotbalové reprezentace obou zemí se v Palermu utkají přátelsky týden před zmíněným zápasem Ligy mistrů na Letné. Berlusconi je také znám tím, že svoje plány a fotbalové cesty, pokud to je možné, mění na poslední chvíli.

Reklama

Související témata: